Deze Irmscher Opel Corsa IRC heeft de volle 151 pk (2021)

Opel Corsa IRC Irmscher 2021

De looks van een Mercedes A AMG met het vermogen van een botervlootje..

Het zijn barre tijden bij Opel-tuner Irmscher. Want sinds Opel werd overgenomen door PSA (en daardoor ondertussen in de Stellantis-groep zit) zijn er geen pittige modellen meer op de markt verschenen. Daardoor heeft de huidige Corsa geen GSi- of OPC-afgeleide. Wat doe je dan als tuner? Wel, Irmscher gaat voor veel show... en relatief weinig go.

151 pk!

Je kan alvast maar zo veel vermogen uit een 1.2-liter driecilinder turbobenzine halen. Standaard beschikt de strafste Corsa over 130 pk, Irmscher schroeft het vermogen op tot 151 stuks. In tijden waar hothatches vlot +200 en zelfs +400 pk halen is dat niets meer om over naar huis te schrijven natuurlijk. En dan, dan is er nog de bodykit van deze Corsa IRC.

Opel Corsa IRC Irmscher 2021

De Duitser tuner koos er namelijk voor om de Corsa zo uit te dossen alsof 'ie klaar is om het circuit op te rijden. Met megalomane heupen en een spoiler die niet zou misstaan in het touringcarkampioenschap. Eerlijk is eerlijk, de Corsa IRC oogt er alvast lekker dik door. Al durven we betwijfelen of de driecilinder nu écht die extra koelsleuven op de motorkap nodig heeft. Of Irmscher deze bodykit ooit in productie gaat nemen? We betwijfelen het.

Laatst gepubliceerd

Reacties (3)

Plaats een reactie
Adriaan 13:53
afbeelding van Adriaan

Waar is de tijd dat een corsa met 150pk droom matteriaal was, nu heeft het geen 600pk en zijn we niet onder de indruk :p (maar stiekem is de hele autofans redactie wel fan van de suzuki swift sport :D )

Yvesw 14:25
afbeelding van Yvesw

Adriaan: Ik denk dat de Swift het perfecte bewijs is dat pk's niet alles zeggen. De korte ratio's van de versnellingsbak, het lage gewicht, de afstelling van het chassis, de korte slag van de pook... Ik heb veel "pk-concurrenten" van de Swift Sport gereden die aanvoelen als een natte dweil. Deze Corsa is daar één van :-p

Adriaan 15:45
afbeelding van Adriaan

De 18 jarige (f*ck tijd vliegt) in mezelf is wel helemaal zot van de body kit :p En laat ons eerlijk zijn, de gemiddelde 18jarige is al een gevaar op de baan in een auto met 100+pk :p

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws