Autonieuws: Varia

Bentley Arnage met V12 diesel

Dieselmotoren zijn sinds enkele jaren bezig met her en der te infiltreren in segmenten waarin ze vroeger volledig uit den boze waren. Neem bijvoorbeeld luxueuze wagens als Jaguars, cabrio's en coupés en tegenwoordig zelfs Porsches. Allemaal waren ze zogezegd te goed om van een dieselmotor te worden voorzien. Het tegendeel is ons echter bewezen en tegenwoordig rijden deze op diesel aangedreven wagens dan ook in een veelvoud rond.

Nu wordt ook de opvolger van de Bentley Arnage verwacht te worden voorzien van een heus dieselblok. En dit zal niet het eerste het beste zijn, hij krijgt namelijk de V12 motor van Audi onder de motorkap. Dit wordt althans beweerd door de Britse Audi-importeur in de lokale media.

Indien deze importeur het bij het rechte eind heeft zullen we dus dra met een heuse primeur te maken krijgen want dit zou dan de allereerste Bentley ooit zijn die wordt voorzien van een dieselmotor. Zeker is al wel dat we het nieuwe topmodel van Bentley volgend jaar mogen verwachten, met naar verluidt ook een nieuwe naam. Onder de motorkap komt al zeker de 6.75l grote V8-motor te liggen die dankzij de recente aanpassingen nog steeds aan de laatste milieu- en emissie-eisen voldoet. Het blok zal in dit nieuwe model wel nog krachtiger zijn. Of hij de 530pk uit de Brooklands zal overtreffen is nog onzeker.

De uittocht van de huidige Arnage is gepland in september, wanneer de productie officieel zal worden stilgelegd om vanaf dan te beginnen aan de bouw van het gloednieuwe vlaggenschip. Dit zal worden aangeboden in verschillende lengtevarianten en de normale lengte-uitvoering zou reeds langer zijn dan de Arnage. Eerste leveringen zijn gepland in het voorjaar van 2010.

via autogespot

 

Reactie toevoegen

Je moet ingelogd zijn om reactie te plaatsen.

Inloggen