Audi wekt Horch terug tot leven

audi-horch

Nee, Audi heeft geen Frankensteiniaanse machine gebouwd om de oprichter van het merk terug te brengen uit de dood, wel zal Audi het Duitse automerk Horch een tweede leven geven. Als een soort luxe-uitvoering van de bestaande A8. Maybach, iemand?

August Horch, de oprichter van Audi. Al was dat niet zijn eerste autobedrijf, want dat merk heette gewoon Horch. Een merk dat ondertussen wat verloren is gegaan in het collectief geheugen maar destijds in stond voor het bouwen van extreem luxueuze auto's met vooruitstrevende technologie. Zelfs de zoon van de oprichter van Mercedes-Daimler ging werken bij Horch. Na de oorlog was het echter over en out voor Horch en kwam het bedrijf in het zakje van de Auto Union te liggen, een zakje waaruit het huidige Audi uit rolde.

Het resultaat is wel dat Audi dus gewoon lekker de merknaam Horch in handen heeft (net zoals DKW en Wanderer trouwens) en met die naam willen ze nu iets doen, Maybach-gewijs. Audi overweegt namelijk om een hogere uitvoering van de A8 te creëren. Die A8 Horch zal het doen met extra luxe en de meest straffe motoren. Het summum van het summum zeg maar. Verwacht de eerste A8 Horch binnen een jaartje of drie wanneer de A8 aan de facelift gaat.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws