Onze Belgische wegen scoren slechter dan die van Rwanda

The Book of #BelgianRoads

Als we de staat van onze wegen moeten beoordelen, dan geven we die maar een score van 56,4 procent. Dat zegt het Global Competitiveness Report van het World Economic Forum. Daarmee staan we wereldwijd op de 56ste plaats, na landen als Marokko, Mexico en Rwanda.

Het Global Competitiveness Report peilt naar de mate waarin landen hun inwoners welvaart kunnen aanbieden. In elk land moeten vertegenwoordigers allerlei samenlevingsaspecten beoordelen, van veiligheid over arbeid en gezondheidszorg tot infrastructuur en de manier waarop de overheid werkt.

Algemeen staat ons land dit jaar op de 22ste plaats wereldwijd, na Oostenrijk en Israël. Vorig jaar deden we het een plaats beter. Maar op vlak van weginfrastructuur scoren we beduidend minder. De kwaliteit van onze Belgische wegen wordt beoordeeld met een score van 56,4 procent. Daarmee eindigen we op de 56ste plaats wereldwijd, na Thailand (56,6 procent) en Ierland (56,7 procent).

Aanvoerder Singapore

Straffer nog: landen als Mexico (plaats 49, 58,4 procent), Marokko (plaats 41, 61,5 procent) en Rwanda (plaats 38, 63,3 procent) doen gevoelig beter. De ranglijst wordt aangevoerd door Singapore (90,9 procent), gevolgd door Nederland. Onze noorderburen geven hun weginfrastructuur een score van 90,5 procent.

Laatst gepubliceerd

Reacties (5)

Plaats een reactie
4g63 15:56
afbeelding van 4g63

Rekening houdend met wat we ervoor betalen is t een goede score in vergelijking met onze buurlanden.

JRE 20:48
afbeelding van JRE

"vertegenwoordigers allerlei samenlevingsaspecten beoordelen"

Zulke studies zijn puur een resultaat van sentiment. Ik kan geloven dat een Congolees de wegen in Rwanda als zeer goed beoordeelt. Het kan gerust beter met de Belgische wegen, maar ik ben in een aantal van die landen die boven ons staan geweest... het is er niet beter hoor. Ik denk dat Belgen vooral wereldkampioen zijn in zichzelf downgraden en slecht verkopen.

andre123 08:55
afbeelding van andre123

de grens oversteken en een einde nederland doen is voldoende om te weten dat we ons
niet downgraden.
op gebied van wegen is het gewoon een schande.
ze presteren het zelfs om een nieuwe weg aan te leggen als een golfplaat.
alleen belastingen betalen en begrotingstekorten daar zijn we echte kampioenen in.

MT 09:32
afbeelding van MT

Idd, rij een dag in Nederland en dan merk je het verschil heel goed...

Hugo Bernaert 15:09
afbeelding van Hugo Bernaert

Overal in Vlaanderen moeten we dokkeren over de oeroude betonbaantjes. Middels een klop in de vering weten we dat we op een ander soort weg beland zijn...Ronde punten veel te klein, vrachtwagens kunnen er met moeite door; gevaarlijke fietswegen en ga zo maar door.
Beste gezagsdragers, als je het zelf niet weet, vraag het dan aan de Nederlanders. Of moet alles het goedkoopst worden aangelegd ?

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws