Mini Clubman dood, nieuwe Mini Cabrio en Aceman onderweg

Mini modellen 2023 2024

Het Britse Mini zit te midden van een complete productrevolutie. De driedeurs hatcbhack en Countryman steken al in het nieuw en een rist nieuwe modellen zitten in de pijplijn. Voor de Clubman is het echter over and out.

2023 en 2024 worden belangrijke jaren voor Mini, want het Britse merk (in Duitse handen) zit volop in een generatiewissel. Elk model van Mini zal de komende maanden een compleet nieuwe generatie krijgen. Dat is trouwens al het geval voor de driedeurs hatcbhack en Countryman die het startschot mochten geven. Er valt echter ook een slachtoffer in de line-up; de Clubman.

Bedankt, SUV-koper

Moest je het Mini-gamma wat uit het oog zijn verloren; de Clubman was een eigenzinnig karretje met klapdeurtjes die je mag zien als het stationwagenbroertje van de familie. Tegenover Britse media (Top Gear) liet hoofd van Mini Stefanie Wurst echter vallen dat er geen nieuwe generatie Clubman op de planning staat. Voor de reden daarachter hoef je niet ver te zoeken, want hoewel Wurst zelf grote fan is van het concept (en er zelf eentje heeft als bedrijfswagen), verkoopt Mini twee Countrymans voor elke Clubman.

Mini modellen 2023 2024

Hoewel bovenstaande render van de nieuwe generatie Clubman dus werkelijkheid had kunnen worden, heeft weerom een SUV de finale doodslag gegeven aan een interessante stationwagen. Treur echter niet té hard, Mini-fan, want het merk heeft nog enkele interessante modellen in petto!

Cabrio en Aceman

Het is namelijk een publiek geheim dat Mini werkt aan een 100% elektrische compacte crossover. Die Aceman - jep, hij heeft zelfs al een naam - zal een trapje onder de nieuwe Countryman gaan staan en vormt een meer zwierig antwoord op pakweg de Volvo EX30.

Mini modellen 2023 2024

Cabriorijders zullen ook op hun wenken worden bediend. Want hoewel nog niet officieel bevestigd, is het bijna een zekerheid dat Mini een nieuwe generatie Cabrio op de markt zal brengen. Die deelt zijn genen uiteraard met de Mini Cooper driedeurs en zal daardoor ook kunnen beschikken over een volstrekt elektrische aandrijflijn (naast benzinemotoren). Als Mini er nog wat vaart achter zet, kan dit wel eens de eerste elektrische cabrio in Europa worden. Al ligt MG op de loer met de indrukwekkende Cyberster. Kortom, er zit wat in de pijplijn daar bij Mini!

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws