Bedankt China: Porsche designhoofd zegt dat saaie Duitse designs voorbij zijn

Porsche design

Volgens Michael Mauer zorgen nieuwe Chinese uitdagers er voor dat Europese managers meer risico's durven nemen op designvlak. En Mauer, die tekent al bijna 20 jaar alle modellen bij Porsche. Een teken aan de wand?

Als je recent even hebt gekeken naar de line-up van BMW zal het je wel zijn opgevallen dat het Duitse merk een serieuze bocht heeft genomen. Met uitbundige designs - die niet altijd even goed op het netvlies blijven kleven. Dat kan wel eens de schuld zijn van Chinese automerken. Want in Europa zijn de hogere kaderleden in de autosector duidelijk wakker geworden.

Spielerei

Dat zegt ook Michael Mauer, designhoofd bij Porsche sinds 2004. Volgens hem kunnen Duitse automerken beter doen en begint dat stilaan ook te dagen bij de managers. Hij ziet de opkomst van Chinese automerken dan ook als een zegen, want die zorgen ervoor dat designers in Europa meer vrijheid krijgen. Want hoewel veel Duitse merken teren op het rijke verleden qua designdetails, is er tegenwoordig meer plaats voor spielerei.

Porsche design

Mauer ziet dit niet als een slecht ding en haalt daarbij het design van BMW aan. Nee, niet het huidige design, wel toen BMW meer dan 10 jaar geleden zijn design revolutioneerde onder de hoede van Chris Bangle. Initieel werd dat slecht ontvangen, ondertussen zijn de Bangle-BMW's future classics. Verwacht je binnenkort dus maar aan een hoop uitgesproken designs binnen de VW Group.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws