Paus geeft het goede voorbeeld, rijdt voortaan elektrisch

Volkswagen ID.3 Vaticaan 2023

Er komt een tijd waarin elektrisch rijden de norm wordt, maar misschien denk je dat die tijd voor jou nog niet gekomen is. Misschien denk je dat je niet heiliger dan de Paus moet zijn, en nog wel even kunt wachten… Maar die Paus rijdt voortaan ook gewoon elektrisch, getuige zijn vloot Volkswagen ID’s.

Elk Europees land heeft zo zijn klimaatdoelen, en bij de ene zijn die al wat makkelijker te halen dan bij de andere — kuch, België. Zo is het voor kleinere landjes vast minder moeilijk om hun uitstoot te drukken dan voor grotere landen — toch, België?. Het Vaticaan toont alvast even hoe het moet, want zij beloven dat hun complete wagenpark koolstofneutraal zal zijn tegen 2030.

ID. Buzz-pausmobiel, iemand?

In een eerste stap richting dat doel heeft het bestuur van het Vaticaan zopas zijn eerste elektrische Volkswagens ingeschreven — of moeten we zeggen: “ingewijd” want Paus Franciscus was voor de gelegenheid ook present. Het ging in dit geval om twee ID.3’s, maar later volgen er ook nog verschillende ID.4’s en ID.5’en. De stadstaat ging dan ook een partnerschap aan met Volkswagen om in te staan voor de levering van alle EV’s die het nodig heeft. Waar de Paus zelf in rondgereden zal worden is nog niet helemaal duidelijk, maar wij kijken alvast uit naar plaatjes van een Volkswagen ID. Buzz in pausmobiel-opsmuk.

Volkswagen Vaticaan 2023

Het doel van het Vaticaan is om letterlijk al zijn staatsvoertuigen te vervangen door elektrische exemplaren tegen 2030, al is dat natuurlijk niet zo moeilijk als in pakweg omringend Italië. Zo gaat het om net geen 40 elektrische Volkswagens, die in de komende jaren dus stuk voor stuk de zegen van de Heilige Man moeten krijgen.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws