Haal je inbussleutel: IKEA verkoopt nu ook oplaadpunten voor EV’s

IKEA wallbox 2024

Zegt iemand ‘IKEA’, dan denk je vooral aan BILLY-rekjes, KALLAX-kasten en wie weet een BORSTEN-lavabo of twee. Daar komt nu echter een nieuw naampje bij, al klinkt dat naampje een stuk minder typisch voor het Zweedse meubelbedrijf. Maak kennis met IKEA’s Wallbox Pulsar Plus EVC.

We meldden het zopas nog maar eens: elektrische auto’s worden elk jaar aanzienlijk populairder. In België is bijvoorbeeld al één op vijf nieuw ingeschreven auto’s een EV. Daardoor kan je wel stellen dat een oplaadpunt een onmisbaar deel van je huis aan het worden is, een beetje zoals een sofa of een bed dat ook is… Dus waarom zou een bedrijf dat sofa’s en bedden verkoopt, zich daar dan niet mee gaan moeien?

Inclusief installatie, oef

Maak dus kennis met de Pulsar Plus EVC, de nieuwe walbox van niemand minder dan IKEA… ’t Is te zeggen: het bekende meubelbedrijf ging ervoor in zee met Svea Solar, dezelfde firma waar IKEA al langer zijn zonnepanelen en zijn thuisbatterijen haalt. Reken er dus maar op dat het oplaadpunt naadloos communiceert met je zonne-installatie en het hele heen-en-weer hou je zelf in het oog langs een handige app. Verder kan de Pulsar Plus EVC-wallbox elektrische auto’s en plug-inhybrides van alle merken opladen aan snelheden tot 22 kW… Nu alleen nog goed geïnstalleerd krijgen!

IKEA wallbox 2024

Daar hoef je je echter niet te veel zorgen over te maken want in tegenstelling tot het gros van zijn meubels, levert IKEA zijn wallbox niet als een bouwpakket met een inbussleutel en wat houten deuvels erbij. In de plaats daarvan is de installatie van het oplaadpunt in de prijs inbegrepen. Die prijs is 1.999 euro inclusief BTW — want ook bedrijven kunnen voortaan bij IKEA terecht voor zowel deze wallbox als de thuisbatterij en de zonnepanelen.

Laatst gepubliceerd

Reacties (3)

Plaats een reactie
Carlos 14:37
afbeelding van Carlos

Niet iedereen heeft er veel kaas van gegeten ivm elektriciteit. Maar 1999€ vragen, inclu installatie is wel serieuze meerprijs dan wanneer je dit door een 'kleine zelfstandige' laat doen.

MrPonrow 19:52
afbeelding van MrPonrow

Ik snap überhaupt niet waarom er zoveel gevraagd word voor zo'n laadpaal. Het enige wat dit doet is u kabel doorverbinden naar kabel met een stekker welke in de wagen past...

JL 22:11
afbeelding van JL

Voor een monofase is het duur. Voor een wat ingewikkelder 3-fase aansluiting is het misschien wel best ok.

En wie weet krijg je 5 pakken köttbullar meegeleverd?

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws