Bedek je ogen: Porsche Taycan verminkt door koplampdieven in Duitsland

Porsche Taycan koplampdiefstal 2024

Auto-onderdelen kunnen duur zijn, vooral als er een Porsche-logo op staat. Dat hoeven we de uitvoerders van dit staaltje doe-het-zelfwerk alvast niet te vertellen. In Duitsland is er namelijk een Porsche Taycan Cross Turismo bestolen van zijn koplampen en het resultaat is gewoonweg gruwelijk.

Een auto is toch een raar ding, niet? Aan welke andere bezitting geef jij tienduizenden euro’s uit om het vervolgens gewoon op straat achter te laten? In sommige gevallen overstijgt het prijskaartje zelfs de 100.000 euro, zoals bij een Porsche Taycan Cross Turismo waarvoor je in standaardvorm al welgeteld 108.442 euro en 62 cent kwijt bent… En dat ze bij Porsche doorrekenen tot na de komma, dat weten dieven blijkbaar ook.

Psychopaat met staalschaar

In het Duitse Düsseldorf is namelijk een Porsche Taycan Cross Turismo op brutale wijze bestolen van zijn koplampen. De beelden zijn opgedoken op een Porsche-fanpagina van Reddit waar er met flink wat afschuw op gereageerd wordt, en terecht. Zie je het front van een auto bijvoorbeeld als een gezicht en de koplampen als de ogen, dan lijkt hier een ware psychopaat aan het werk geweest te zijn. Zo knipten de dieven de wielkasten aan weerszijden open met een staalschaar om de lichtunits er vakkundig uit te verwijderen — al zijn we niet zeker of “vakkundig” hier wel het juiste woord is…

R.I.P Taycan Turismo - brutal headlight theft
byu/No_Supermarket9751 inPorsche

Hoe dan ook is de psychopaat in kwestie nu wel een paar duizenden euro’s rijker, want koplampen zijn niet goedkoop bij Porsche. Met een beetje geluk gaat het namelijk om de LED-matrixkoplampen met ‘Porsche Dynamic Light System Plus’, een optie waarvoor ze in Stuttgart 3.143,58 euro aanrekenen. Wil je die koplampen achteraf nog op je Taycan laten monteren, dan moet je er zelfs 3.529,57 euro voor over hebben in de officiële Porsche-shop… Meer dan genoeg dus om de onderwereld te overtuigen om met de schaar in andermans auto te gaan knippen.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws