Stop de persen: Alfa Romeo gaat nummerplaten vanaf nu in het midden plaatsen

Alfa Romeo nummerplaat centraal 2024

Huil, Alfist, want je favoriete automerk is weer één van zijn typische kenmerken kwijt. Alfa Romeo gaat het bevestigingspunt voor de nummerplaat namelijk niet langer aan de linkerzijde van de voorbumper plaatsen, maar gewoon centraal. De reden laat zich al raden: het mag niet meer van de EU.

We hoeven het je vast niet meer te vertellen: bij Alfa Romeo is design een belangrijk aspect van zijn auto’s. Dat merk je bijvoorbeeld al aan de iconische Scudetto-grille — of hoe wij ‘m wel eens noemen: de pizzapunt. Centraal in de neus van iedere Alfa pronkt namelijk een driehoekig radiatorrooster dat in heel wat gevallen doorloopt tot de onderrand van de voorbumper. Dat is mooi, maar daardoor blijft er natuurlijk geen plek over voor een kenteken. Daarom voorzien de Italianen het bevestigingspunt voor dat kenteken dan maar aan de linkerzijde van de voorbumper in plaats van centraal, maar daar komt nu officieel een einde aan.

”Letsels bij aanrijding beperken”

Alfa Romeo’s designbaas, ene Alejandro Mesonero-Romanos, heeft namelijk tegenover het Britse Autocar verklapt dat hij de nummerplaat voortaan gewoon in het midden van de voorbumper moet gaan tekenen. Daar zeggen we trouwens bewust “moet” want de beste man doet dat niet zozeer omdat hij op die manier nog knappere neusjes kan neerpennen. In de plaats daarvan is Alfa Romeo blijkbaar op de vingers getikt door de Europese Unie, die als deel van zijn aankomende GSR-regelgeving eist dat kentekens centraal op de neus zitten. Dat zou het risico op letsels in het geval van een aanrijding met een voetganger moeten beperken — vraag ons niet hoe.

Alfa Romeo nummerplaat centraal 2024

Deze wijziging komt trouwens niet als een complete verrassing want heb je een beetje opgelet tijdens de lancering van de nieuwe Alfa Romeo Junior — of was het nu Milano? — dan is je daar misschien al iets opgevallen. Die pakte namelijk als eerste Alfa Romeo sinds lange tijd uit met een centraal geplaatste plaat, wat gewoon kan aangezien zijn Scudetto-grille een stukje compacter is. Reken er dus maar op dat zo’n maatje kleiner voortaan de norm wordt voor het radiatorrooster van nieuwe Alfa’s, en dat de asymmetrisch gemonteerde nummerplaat zo langzaam maar zeker in de vergetelheid zal verdwijnen.

Laatst gepubliceerd

Reacties (2)

Plaats een reactie
John 16:28
afbeelding van John

Alhoewel ik de neuzen van Alfa's altijd wel kon pruimen, stoorde ik mij toch ook wel iedere keer aan het asymmetrische van die nummerplaat. Symmetrie boven alles! :-)

Dave van damme 12:15
afbeelding van Dave van damme

Waar gaan ze zich nog mee bemoeien

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws