Autonieuws: Videotip

Don't text and drive: pakkende documentaire van Werner Herzog

Hopelijk preken we hier tegen het koor. Hopelijk. Want rijden en sms'n is niet alleen in de Verenigde Staten een probleem, maar ook hier.

Niet alleen bellen is een gevaar achter het stuur, ook smsen, iets waar mensen zich tegenwoordig meer mee bezighouden. Als je onderweg bent met een brok metaal tegen 70 km/u - of eender welke snelheid - van tegen de 2.000 kg hou je best je ogen op de baan, en dat is niet alleen voor je eigen veiligheid.

In deze pakkende documentaire van Werner Herzog - regisseur van onder andere The Bad Lieutenant: Port of Call - New Orleans, Grizzly Man en Rescue Dawn - worden de verhalen van vier ongevallen beschreven. Allemaal ongevallen die veroorzaakt werden door te smsen achter het stuur. Herzog werkte voor deze documentaire van 35 minuten samen met de grote Amerikaanse telefonie operatoren waaronder AT&T.

Volgens de National Safety Council van de Verenigde Staten van Amerika waren 200.000 accidenten in 2011 te wijten aan smsen tijdens het rijden. In een enquête van AT&T bleek ook dat smsen tijdens het rijden veel voorkomend was in de vriendenkringen van 75% van de jongeren. Of Werner Herzog en de rest van de It Can Wait campagne deze cijfers kan doen verminderen weten we niet, maar we hopen er alvast op. De documentaire is een hartbrekende aanrader.

Smsen, Facebooken, Twitteren, Autofans.be lezen, ... daar zijn allemaal momenten voor, maar geen een van die momenten is achter het stuur in het verkeer.

Reactie toevoegen

Je moet ingelogd zijn om reactie te plaatsen.

Inloggen