Vraag: wat doe jij wanneer je een lekke band hebt?

Lekke band 2023

We maken het allemaal wel eens mee: een lekke band. Toch lijkt niet iedereen even goed voorbereid wanneer dat gebeurt, wel integendeel. Uit een enquête blijkt dat minder dan de helft van de automobilisten zelf aan de slag kan gaan om de band te vervangen of herstellen naast de weg… Doe jij het beter?

Bandenfabrikant Apollo Tyres, vooral bekend van zijn Vredestein-sloffen, heeft aan 6.000 Europese automobilisten gevraagd wat ze zouden doen wanneer ze een lekke band hebben. De uitkomst is best verrassend, want het antwoord luidde niet unaniem "mijn reservewiel monteren, natuurlijk". Zo zou slechts 46 procent van de respondenten zelf proberen om de band naast de weg te verwisselen of te herstellen met een reparatiekit. Van zij die dat niet aandurven, zou 32 procent meteen de pechverhelpingsdienst inschakelen terwijl 16 procent vrienden of familie optrommelt om het voor hen te komen oplossen. En inderdaad: heel wat auto's hebben geen reservewiel maar ook daarover heeft Apollo interessante cijfers weten te verzamelen. Zo weet één op de tien niet of er een reservewiel of een reparatiekit onder hun koffervloer schuilt...

Weet jij wel of je auto over een reservewiel of reparatiekit beschikt? En weet je hoe je die moet gebruiken, of schakel je liever meteen hulp in? Laat het ons weten in de comments!

Laatst gepubliceerd

Reacties (8)

Plaats een reactie
John 14:44
afbeelding van John

Ik heb een volwaardig reserve wiel, mijn vorige auto had een reparatie kit, maar die heb ik vervangen door een volwaardig reservewiel. Ik weet ze dus zitten en ook hoe te vervangen. Een beetje handen aan je lijf hebben en ze durven te gebruiken kan veel helpen. "Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik zal het wel kunnen" redenatie dus :-)

suskewiet 16:12
afbeelding van suskewiet

gewoon verder rijden, veel problemen lossen zichzelf op

Joram 17:33
afbeelding van Joram

Dat is waarschijnlijk precies wat de resterende 6% geantwoord heeft ;-)

Adriaan 17:19
afbeelding van Adriaan

Kheb altijd geprobeerd ervoor te zorgen dat mijn auto een reservewiel heeft, thuiskomer of volwaardig maakt mij niet zoveel uit, tot mijn auto nu waar dat niet mogelijk op was. En nu is het takelwagen bellen als ik een platte band heb... Zo idioot, maar dat schuim ding ga ik niet gebruiken uit respect voor de banden centrale.

Joram 17:31
afbeelding van Joram

Toen ik een paar jaar geleden lek reed met een auto zonder reservewiel, heb ik me ook niet aan die reparatiekit gewaagd. Je band is sowieso naar de vaantjes dus als je pechverhelping in je polis hebt, kan het je maar de kost van een nieuwe reparatieset besparen... En de man van de takeldienst bedankte me uiteindelijk ook omdat ik die "vuiligheid" niet gebruikt had :-)

andre123 14:57
afbeelding van andre123

mij hebben ze ook al liggen gehad,op een zondagavond,en op de ring in antwerpen,lekker veel naast je scheurend verkeer,en dat schuimding?dat helpt geen sic bij een snee van enkele cm....dus pechcentrale bellen......

Smeagol 23:50
afbeelding van Smeagol

Toen ik mijn huidige auto kocht, heb ik onmiddellijk de herstelkit verwijderd en een normaal reservewiel in de kofferbak gelegd. Ik heb ook een hydraulisch krikske en een telescopische wielsleutel. Kortom: een lekke band vervang ik zelf wel. Mijn wintervelgen steek ik ook zelf: 40 minuutjes werk om op het gemak de 4 wielen te vervangen en best een leuk karweitje om te doen. Kortom: voor mij geen herstelkit of pechverhelping. Een reservewiel plaatsen is de logica zelve, hoe gemakkelijk kan het zijn?

vdsmichiel 19:59
afbeelding van vdsmichiel

Ik heb een setje met priem en wieken in de koffer + de compressor van de standaardreparatiekit. Zo heb ik al een keer een band kunnen herstellen, en ik rijd er nog altijd mee.

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws