Autonieuws

Komend weekend grote drukte verwacht op Europese snelwegen

Als je van plan was om dit weekend even op en af naar Zuid-Italië te rijden, stel je die rit misschien best uit. Mobiliteitsorganisaties Touring en VAB verwachten een enorme drukte op de Europese wegen.

En dat is niet zo gek, want komend weekend wordt een zogenaamd 'wisselweekend'. Beide organisaties raden aan om het vertrek op vakantie wat uit te stellen - alsof dat zomaar even gaat.

Nederlanders door België

Voor Noord-Nederland begint dit weekend het bouwverlof. Dat betekent dat massaal veel Nederlanders door ons landje naar het zonnige zuiden zullen tuffen. Ook de Duitsers in Noord-Rijnland-Westfalen beginnen aan de vakantie. De inwoners van die deelstaat zullen dus samen met de Belgen en Nederlanders naar het zuiden afzakken. "Onze hinder op weg naar het zuiden via Duitsland kan dus al van in de grensstreek beginnen", zegt VAB.

Duizenden wielen

Die files in Duitsland schuiven geleidelijk aan op naar Oostenrijk, terwijl wie door Zwitserland rijdt vooraal aan de Gotthardtunnel grote files kan verwachten, met een tijdsverlies van twee à drie uur.

Wie het liever wat westelijker houdt komt in Frankrijk de klassieke knelpunten tegen. Vooral rond Lyon en Bordeaux zullen er heel wat mensen op de baan zijn.

Touring raadt aan aan om pas vanaf zaterdagmiddag of zondag richting het zuiden te trekken. De beste dag om terug te keren is vrijdag. VAB ziet vrijdag na 21 uur, zaterdag vanaf 11 uur en de hele zondag als de beste vertrektijden naar het buitenland.

Reactie toevoegen

Je moet ingelogd zijn om reactie te plaatsen.

Inloggen