Autonieuws: Officieel

Officieel: Porsche GT3 RSR (2012)

Porsche lanceert haar update voor de GT3 RSR, amper een jaar nadat [de vorige variant][1] werd gelanceerd. De nieuwe variant voor modeljaar 2012 werd herbouwd naar de nieuwe regels van de A.C.O. “LM” GTE. [1]: https://autofans.be/content/officieel-porsche-911-gt3-rsr

Onder de kap ligt nog steeds de zescilinder 4.0 liter met 460 pk, dat is 5 pk meer dan de vorige variant. Het blok wordt opnieuw gekoppeld aan een zestraps sequentiële versnellingsbak die met paddle shifts te bedienen is. Om het extra vermogen te slikken en de wegligging van de Porsche in de mate van het mogelijke nog beter te maken werd de wagen op een aantal plekken stevig aangepakt.

Zo is de GT3 RSR een stuk breder geworden, met 48 mm om precies te zijn. Wat nog groeide zijn de wielen. Vooraan groeide de diameter met 30 mm tot 680 mm. Achteraan werden de sporen verbreed tot 310 mm. Omdat de wielen groeiden in omvang werden de panelen voor- en achteraan aangepast zodat alles weer mooi past. Aerodynamica staat daar uiteraard zeer centraal. Want niet alleen het koetswerk werd herbekeken ook de doorvoer van de luchtinlaten werden vernieuwd, die krijgt vanaf nu een nieuwe plek centraal op de motorkap.

De nieuwe 911 GT3 RSR zal worden ingezet op wedstrijden op de Le Mans 24 hours, het FIA World Endurance Championship, de Le Mans Series, de American Le Mans Series en de International GT Open. Dat moeten de voornaamste zijn, al zal de Porsche nog in andere races meerijden.

De nieuwe GT3 RSR zal vanaf januari 2012 beschikbaar zijn voor een prijs van 498.000 euro (excl. BTW). Allicht is dit ook de wereldpremière die Porsche voor ons in petto had op de LA motorshow.

Reactie toevoegen

Je moet ingelogd zijn om reactie te plaatsen.

Inloggen