Autonieuws: Officieel

"Gas geven" in een Audi A3 kon je nog nooit zo letterlijk nemen

Audi neemt naar het Autosalon van Genève de A3 g-tron mee. Een Audi die aardgas door zijn aderen heeft lopen.

De A3 - in sportback variant - beschikt over een 1.4 TFSI motor (met 110 pk) die naast benzine ook op aardgas kan lopen. Dat gas wordt in twee tanks onder de koffervloer geplaatst. Elke tank kan 7kg aardgas (CNG) huisvesten. Het verbruik van de 1.4 TFSI op aardgas zou zo'n 3,5kg/100km zijn. Daardoor krijgt de A3 dus een theoretisch extra range van een 400km.

Hoewel wij voorstander zijn van alternatieve brandstoffen geloven we niet meteen in het "CO2-neutrale" karakter van het goedje dat Audi ons probeert wijs te maken. In Duitsland (Wertle) loopt een project waar je synthetische aardgas kan kopen die chemisch identiek is en CO2 neutraal is. Een ritje van Brussel naar Wertle doe je in 397km. Dat geeft je toch nog altijd 3km aan CO2-vrije aardgas om hier op te gebruiken. Groen zijn, je moet er wat voor over hebben...

In realiteit zal je dus hier "gewoon" aardgas tanken die toch nog CO2 de lucht in blaast. Al zal dit natuurlijk lager liggen dan bij de andere goedjes die je momenteel in je wagen kan tanken.

Met de A3 g-tron heeft Audi hun "wereldprimeur line-up" voor het autosalon van Genève helemaal voorgesteld. De g-tron kunnen we bekijken naast de A3 e-tron, S3 sportback, RS Q3 en de RS6 Avant.

Reactie toevoegen

Je moet ingelogd zijn om reactie te plaatsen.

Inloggen