Live in Genève 2015: Audi RS 3 Sportback

audi-rs3-2015-03

De R8 mag dan wel de meeste aandacht trekken, in een betaalbaarder hoekje heeft Audi de RS 3 staan. Een stuk praktischer dan zo'n sportwagen en met 367 pk kan je hem toch bezwaarlijk traag noemen?

Tegenover de vorige generatie RS 3 lappen ze er bij Audi exact 27 eenheden bij om tot een totaal van 367 pk te komen. Kracht die nog steeds van de 2.5-liter TFSI vijfcilinder komt. Dat in tegenstelling tot een hoop andere merken die naar de viercilinder grijpen. Ja, we kijken naar jou Ford.

De vierwielaandrijving en 465 Nm aan koppel zorgen ervoor dat de kleine stationwagen op steroïden in 4,3 seconden naar de honderd snelt. Topsnelheid is zoals gewoonlijk begrenst op 250 km/u. Het normverbruik daalde tegenover de vorige generatie met een litertje naar 8,1. Niet dat je daar in het echt iets van zal zien.

Wat je wel zal zien als deze Audi je voorbij knalt zijn de bredere wielkasten met 19-duims velgen erin en de ovalen uitlaten achteraan. Oké, het is allemaal niet zo spannend meer, maar we zijn dan ook gewoon verwend op het vlak van capabele & performante Audi's.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws