Tesla Model S Plaid+ komt er dan toch niet

"The only thing beyond Ludicrous is Plaid" titelde Tesla vorig jaar. En het ziet er naar uit dat dat zo zal blijven. In een tweet liet Elon Musk namelijk weten dat de Plaid+ van de tafel geschoven wordt.

De Model S Plaid is volgens Musk namelijk al 'just so good', zodat een Plaid+ niet nodig is. De Model S Plaid is de versie die Tesla in 2020 boven de ludicrous-mode zette en die de bakens verzette. De Plaid heeft 1.020 pk en zou in 2,1 seconden van 0 naar 100 vliegen. Hij heeft een topsnelheid van 322 km/u. De Plaid+ zou nog verder gaan met een vermogen van 1.100 pk en toch een actieradius van 837 kilometer. Een 0-100 zou in nog minder dan die ongelooflijke 2,1 seconden gaan. Hij stond al een tijdje op Tesla's website voor 149.990 euro.

De reden waarom de Plaid+ er niet komt is behalve de "de andere is al goed genoeg"-zin niet bekend. Het zou alvast een aantal klanten tegen de borst stoten maar op dit moment hebben die geen alternatief voor de Model S die ze omwille van deze uitspraak cancelden. De Model S Plaid - zonder + dus - zou deze week in productie gaan. De basisprijs van deze super-Model S is 119.990 euro.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws