Elektrische Audi TT- en R8-opvolgers komen dichterbij, verklapt topman

Audi R8 e-tron 2015

Audi heeft anno 2023 nog twee traditionele sportwagens in zijn catalogus: de R8 en de TT… Maar niet voor lang. Beide modelletjes gaan er namelijk nog dit jaar uit, en rechtstreekse opvolgers lijken ze niet te krijgen. Dat betekent echter niet dat Audi zijn sportieve ambities opbergt, want er is natuurlijk altijd nog de elektromotor.

Audi heeft grote plannen op elektrisch vlak, of toch voor zijn ‘normale’ modelletjes. Zo moet elk even getalletje in hun gamma straks gaan verwijzen naar een EV, van de A4, A6 en Q6 tot zelfs luxesloep A8. Over sportievere EV’s bleef het in Ingolstadt echter stil en zo moeten RS-liefhebbers die aan de stekker willen het voorlopig stellen met de E-Tron GT — en daar is stiekem meer Porsche aan dan Audi. Intussen lopen iconen als de TT en de R8 echter op hun laatste benen, dus gaat die kant van het Audi-verhaal dan helemaal verloren?

”SSP Sport”

Niet als het van Oliver Hoffman afhangt, de technische directeur van het merk. Die verklapte namelijk in een gesprek met het Britse Autocar dat Audi plannen heeft voor een specifiek platform voor elektrische sportwagens. Dat worden ook niet zomaar sportwagens maar wel “iconische modellen”, dus reken er maar op dat daar een paar oppermachtige tweedeurs exemplaren tussen zitten. Over de vorm hield Hoffmann de lippen verder stijf op elkaar, maar hij gaf wel al enig inzicht in hoe het er onderhuids allemaal zou gaan uitzien. Daar zouden de sportieve Audi’s namelijk gebruik gaan maken van een aangepaste versie van het nieuwe SSP-platform van de VW-groep.

Audi A6 e-tron 2023

Dat kan je misschien bekend in de oren klinken, want bij concerngenoot Porsche koesteren ze gelijkaardige plannen. Daar zit er namelijk een krachtige giga-SUV boven de Cayenne in het verschiet, en die zou op een ‘SSP Sport’-basis gebouwd gaan worden die dus een sportieve afgeleide is van het reguliere platform. Dat wil daarom niet zeggen dat Audi’s technisch directeur het hier ook over SUV’s heeft, want het ziet ernaar uit dat er voor ieder wat wils komt. Hoffmann heeft het namelijk over een heel gamma aan sportieve EV’s, dus laat ons hopen dat daar eindelijk ook eens een échte R8 e-tron tussen zit.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws