5 knijtergoeie recente auto's die flopten in de verkoop

Auto flops

Dat niet elke auto een compleet verkoopsucces is spreekt voor zich. Vaak omdat de concurrentie gewoonweg een beter alternatief in de cataloog heeft staan, soms omdat ze worden misbegrepen door het grote publiek. Dit zijn 5 knijtergoeie auto's die genadeloos flopten in de verkoop.

De geschiedenis der automobielen staat vol met verkoopflops. Auto's die op alle vlakken zo ondermaats waren, dat klanten hun neus ophaalden en ergens anders gingen shoppen. Toch zijn er enkele auto's in de recente geschiedenis die een ongelooflijk pakket naar voren schoven... maar niet werden begrepen door het grote publiek. Kijk maar even mee!

BMW 5 GT/ 6 GT

BMW 5 GT

De aanstekers van deze lijst. Want BMW heeft officieel te kennen gegeven dat de 6 Reeks Gran Turismo op pensioen mag. Daarmee komt een einde aan bijna 15 jaar (!) van BMW's Beluga-walvis. Kijk je echter voorbij die rare bochel achterop, dan zal je merken dat de 5 Reeks en 6 Reeks Gran Turismo ongelooflijk comfortabele luxesloepen waren met riant veel kofferruimte. Hoewel op zowat alle vlakken beter dan een SUV, besloot de mensheid toch voor het hoogpotige alternatief te gaan. Je weet wel, de X5 en X6.


Opel Adam S

Opel Adam S

Met de Adam wilde Opel klanten de Fiat 500 doen vergeten. Uiteraard lukte dat voor geen meter. En omdat Opel de hint nog niet door had, kwam het met de Adam S op de proppen. Die moest het opnemen tegen de Abarth 595 en deed het stiekem op zowat alle vlakken beter. Meer nog, de Adam S is één van de meest ondergewaardeerde compacte rijdersauto's van de voorbije decennia. Eén probleem echter, hij had de visuele charme van een Duitse boekhouder...


Mercedes R-Klasse

Mercedes R-Klasse

Noem ons één auto die er slechter op wordt als stationwagen? Juist ja, geen enkele. Beeld je dus even in als Mercedes een stationwagen zou maken van de S-Klasse. Wel, in 2005 deed het net dat met de R-Klasse. Oké, de R-Klasse zag er eerder uit als een uit de kluiten gewassen B-Klasse maar het resultaat was een ongelooflijk comfortabele Mercedes met riant veel ruimte op de achterbank én in de koffer. Nog overtuigingskracht nodig? Er was zelfs een 63 AMG-uitvoering met een 510 pk sterke V8. Qua familiebusje kan dat tellen!


Kia Stinger

Kia Stinger

Wat als je niet meer de auto's mag bouwen die je écht wil bouwen? Wel, als je Albert Biermann heet verkas je gewoon van BMW M naar de Hyundai Motor Group om er de beste BMW in jaren te bouwen. Jep, de Kia Stinger is een ongelooflijke machine die duidelijk maakt hoe een auto moet rijden zonder daarvoor exuberant vermogen nodig te hebben. Eén probleem echter: Albert verkaste misschien wel van BMW naar Kia, de klanten volgenden niet.


Honda e

Honda e

Op papier heeft de elektrische Honda e alles om het te maken: guitige looks, een absurd gezellig interieur en compacte dimensies voor in de stad. Er zijn echter meerdere olifanten in de kamer. Te beginnen met zijn ondermaatse range van om en bij de 180 kilometer. De doodsteek is echter de hallucinant hoge prijs. Minstens 34.500 euro vraagt Honda voor dit kleine stadskarretje. Daarvoor heb je tegenwoordig ruimere EV's die vlot +400 kilometer halen. Tja.

Ken jij nog knijtergoeie auto's die flopten in de verkoop? Laat het weten in de comments!

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
Sam 19:41
afbeelding van Sam

Goeie lijst, volledig mee eens.

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws