BMW stuurt 6 Reeks Gran Turismo op pensioen (2023)

BMW 6 Reeks Gran Turismo einde productie

BMW's buitenbeentje is niet meer, want de 6 Reeks Gran Turismo is officieel op pensioen. Daarmee komt een (tijdelijk?) einde aan de 6 Reeks-familie van BMW.

In 2017 lanceerde BMW de 6 Reeks Gran Turismo als opvolger van de 5 Reeks Gran Turismo. Beide wagens namen een vrij unieke plaats in binnen het BMW-gamma. Want de 5 GT en 6 GT waren ruime hatchbacks met tonnen luxe en een nogal polariserende bips. Verkoopstoppers werden ze echter nooit, waardoor bij de opstart van de productie van de nieuwe generatie 5 Reeks later dit jaar, de 6 Reeks GT plaats moet ruimen.

Verdoken 7 Reeks

Nochtans was het idee van de originele 5 Reeks Gran Turismo interessant. Zo nam die het platform van de 7 Reeks en plaatste er een koetswerk op met een ruimere koffer. Geen stationwagen, wel een soort van hatchback. Daar begon het probleem echter bij de gemiddelde klant. Want hoewel een "5" op de bips, kwam de 5 GT er enkel met zescilinders en een fors prijskaartje dankzij de architectuur van de 7 Reeks.

BMW 6 Reeks Gran Turismo einde productie

De 6 Gran Turismo probeerde die fout nog recht te zetten - met de introductie van viercilinders en een sierlijker koetswerk - maar het kwaad was in 2017 al geschied. Klanten gingen en masse richting de SUV en lieten de 6 GT links liggen. Pijnlijker nog: broeders 6 Coupe, 6 Cabrio en 6 Gran Coupe werden niet veel later de 8 Reeks. De Gran Turismo? Die mocht de overstap naar de 8-familie niet maken.

Daardoor komt er zes jaar na zijn introductie een einde aan de 6 Reeks Gran Turismo. Hoewel hij nog samen valt te stellen in de configurator, zou de productie ondertussen al gestopt zijn. Of we 'm gaan missen? Stiekem een heel klein beetje, want dit was een ongelooflijk comfortabele auto om te rijden.

Laatst gepubliceerd

Reacties (2)

Plaats een reactie
this 14:05
afbeelding van this

Ik mis de 3GT. Ik vrees een beetje voor de elektrificatie van het gamma, dat er daar nogal wat modellen gaan verdwijnen. Niet enkel bij BMW, maar gewoon globaal gezien.
Nog meer eenheidsworst op de wegen.

Jan 11:32
afbeelding van Jan

Beste auto die ik ooit bezit heb. Super comfortabel en massa's ruimte.

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws