Autonieuws: Officieel

Drie miljoen Prius exemplaren op de wereld

Toyota moest blijkbaar eens smakelijk lachen met de 500.000 verkochte exemplaren van de Porsche Cayenne. Zij sturen nu een bericht de wereld in dat ze drie miljoen exemplaren van de Prius hebben verkocht. Een stevig getal.

Sinds de launch in 1997 rijden er vanaf juni dit jaar meer dan drie miljoen Prii - zoals Toyota het meervoud van de Prius noemt - net iets te traag op onze aardbol rond. Van de 2de generatie (de meest herkenbare) zijn er op acht jaar tijd zo'n 1.2 miljoen verkocht en de 3de generatie - die sinds 2009 verkocht wordt - doet het stukken beter met 1.7 miljoen verkochte exemplaren op 4 jaar tijd.

Nog eens 6 miljoen euro investeren

De hybride van Toyota doet het dus niet slecht. Zeker als je al de ziektes die de wagen heeft gehad in acht neemt. Toyota gelooft zo hard in de Prius dat ze nog eens zo'n 6 miljoen investeren in een nieuw platform, nieuwe componenten en "environmental technology development".

Al kunnen die kosten en know how gespreid worden onder de resem van hybrides die Toyota tegenwoordig heeft. Denk maar aan de Auris HSD en de Yaris HSD.

Reactie toevoegen

Je moet ingelogd zijn om reactie te plaatsen.

Inloggen