Car of the Year: de 7 finalisten

coty-2017

Na een hele hoop testwerk, vergelijken en bekijken van wagens, hebben de juryleden van de Europese Auto van het Jaar-verkiezing hun zeven finalisten bekendgemaakt.

Of er verrassingen tussenzitten? Wel, de Bentayga en Ford GT werden eruit gegooid, en ook de Tesla Model X kreeg geen ticketje voor de finaleronde. Dus de grote buitenbeentjes zitten er alvast niet meer bij.

De 58 juryleden kozen een shortlist van verschillende modellen, waarbij er slechts twee modellen van niet-Europese oorsprong zitten. Ook wordt geen enkel hybride of elektrisch model tot de finalisten geteld dit jaar. Wie er dan nog wel tussenzit? De Alfa Romeo Giulia, Citroën C3, Mercedes E-Klasse, Nissan Micra, Peugeot 3008, Toyota C-HR en Volvo S90/V90.

Op de vooravond van het autosalon van Genève wordt de uiteindelijke winnaar bekend gemaakt. Dan weten we wie de Opel Astra en Volkswagen Passat zal opvolgen.

Laatst gepubliceerd

Reacties (2)

Plaats een reactie
Sander Vranckx 09:18
afbeelding van Sander Vranckx

de Volvo V90, deze is misschien niet zo opvallend, maar combineert al het goede uit de auto-wereld: techniciteit, design, veiligheid,

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws