Bonkers: Hummer keert terug als 1.000 pk sterke EV!

GMC Hummer 2020 Teaser

Het stond al een tijdje in de Amerikaanse sterren geschreven dat GM het illustere Hummer terug vanonder het stof zou halen. Het gerucht is nu waarheid. Meer nog, er wordt meteen gesproken van een 1.000 pk sterke pick-up... op elektrokracht. Eens exuberant, altijd exuberant?

De Hummer H2 en H3 toonden alles wat er mis was met de Amerikaanse economie in de jaren 2000. Met een bonkige styling, zuipende motoren die amper prestaties neer konden zetten en een afwerking waar zelfs Lada haar neus voor zou optrekken. Toch verkocht de brok "Amerikaanse vrijheid" als zoete broodjes... tot de economische crisis het verstand terug in den Amerikaan kletste.

Onder nieuwe naam

Tien jaar na het faillissement heeft moederhuis GM echter besloten om de naam Hummer terug vanonder het stof te halen. Deze keer niet als automerk, wel als een auto. GMC kreeg de eer om de Hummer terug te brengen, een merk dat nu ook al bekend staat voor haar pick-ups en SUV's.

Het is dan ook niet toevallig dat de nieuwe GMC Hummer door het leven zal gaan als een pick-up. Minder voor de hand liggend is echter de aandrijving. GMC (lees: moederbedrijf GM) kiest namelijk de Hummer als strijdwapen tegen een rits op til staande elektrische pick-ups. Jawel, de het V8-monster keert terug als EV.

1.000 pk!!!

Toch eert GMC het verleden van de Hummer. Want in een persbericht laat het merk weten dat de knaap uit mag pakken met 1.000 pk, 1.500 Nm koppel en een sprint naar de honderd van net iets meer dan 3 seconden. Compleet bonkers. Net zoals het Hummer van weleer.

De accu, prijzen en het design houdt GMC nog onder het doek. Maar niet voor lang, want het komende weekend zal de GMC Hummer zijn publiek debuut maken in een reclamespot tijdens de Super Bowl, de American footballfinale.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws