Eindelijk geprijsd: Nissan opent pre-orders voor elektrische Ariya (2022)

Nissan Ariya Pre-Order 2022

Het heeft even op zich laten wachten, maar Nissan opent nu eindelijk de orderboekjes van zijn Ariya. Met die SUV wil het merk terug een plekje tussen de groten van het elektrische segment veroveren, en nu weten we ook met welk prijskaartje hij dat zal proberen waarmaken.

Zeggen we “elektrische Nissan”, dan haal je waarschijnlijk nog beelden van een Leaf voor de geest. Heb je nog minder geluk, dan maakt de oude e-NV200 Evalia je gedachten misschien zelfs even onveilig. In de plaats daarvan had de nieuwe Ariya echter al lang op ons netvlies gebrand moeten staan, want met die SUV stelde Nissan midden 2020 zijn nieuwe visie op de elektrische auto voor. Na bijna twee jaar wachten waren we hem dus bijna vergeten, maar nu opent de constructeur eindelijk de orderboekjes voor de nieuwe EV.

Stevige standaarduitrusting

Bij een orderboekje hoort ook een prijskaartje, en zo krijgen we voor het eerst inzage in de Belgische prijzen van de Ariya. Daaruit blijkt dat je voor het goedkoopste exemplaar 48.900 euro moet neertellen. Die biedt meteen 217 pk op de voorwielen en een accupakket van 63 kWh, goed voor 403 elektrische kilometers. Je krijgt er ook standaard verwarmbare voorzetels en ditto stuurwiel bij, net als een infotainmentscherm van 12,3 inch en Nissans semi-autonome ProPILOT. Liever wat meer actieradius, dan kan je ook een 87 kWh-accu bestellen voor 58.900 euro die je rijbereik opkrikt naar 520 kilometer. Meer vermogen kan ook, want de zogenaamde Ariya e-4orce verdeelt in totaal 306 pk over de vier wielen vanaf 61.900 euro.

Nissan Ariya Pre-Order 2022

In de twee jaar sinds zijn officiële onthulling werd de Ariya vreemd genoeg al ingehaald door de Renault Mégane E-Tech, die op dezelfde basis staat als de Nissan. Dat iets lager gepositioneerde model werd later onthuld, maar staat wel al even in de showrooms. Volgens de Belgische Nissan-importeur is die achterstand te wijten aan een combinatie van factoren, waaronder de coronacrisis en het eeuwige chiptekort. Om te lange levertermijnen te vermijden werden de pre-orders bij ons dan maar helemaal uitgesteld, wat bijvoorbeeld onze noorderburen niet deden en dan bekoopten met enorm lange wachttijden. Nu zou de levering echter in de loop van deze zomer op gang moeten komen, en kunnen de eerste gegadigden ook bij ons hun exemplaar pre-orderen. Allen naar de Nissan-site, dan maar!

Laatst gepubliceerd

Reacties (5)

Plaats een reactie
FLP 09:41
afbeelding van FLP

Die prijzen... Dat is toch compleet absurd? Welke particulier zal (zelfs gewoon basic) autorijden nog kunnen betalen als alles over 5j elektrisch moet worden?

Mathieu 12:56
afbeelding van Mathieu

Niemand.
De goedkoopste oplossing? Vlak voor alles veranderd naar elektrisch koop je nog een wagen op fossiele brandstof, mits een beetje onderhandelen moet er wel een degelijke prijs uit te halen zijn als het de laatste zijn Je schaft je een elektrische fiets aan, en probeert zoveel mogelijk met de fiets te doen. En voor de verdere afstanden, gezinsuitstappen, en reisjes neem de wagen op brandstof.

2e oplossing: job zoeken met leasingwagen (maar dat is mijn ding niet)

this 13:32
afbeelding van this

Dat is een nogal dure oplossing voor de goedkoopste oplossing te zijn. Een nieuwe auto verliest veel waarde vanaf het moment dat er mee gereden wordt.
En daarbovenop komt nog eens dat fossiele brandstofwagens enorm hard afschrijven.
De goedkoopste oplossing lijkt mij een tweedehandse wagen te zijn op brandstof met zo laag mogelijke onderhoudskosten en taksen.

Mathieu 12:47
afbeelding van Mathieu

This: het is ook maar vlug neergeschreven van mij. Nieuwe wagen waar je sterk kan onderhandelen, of recente 2e hands...
Ik bedoel gewoon dat we met zo'n prijzen niet moeten zoeken naar een degelijke wagen voor een particulier. Zeker als je weet dat nog veel mensen aan vrij lage lonen werken en amper rond komen.
Het gaat mij meer om het principe hoe we de dag van vandaag moeten gaan redeneren. Ik reageer ook niet meer op op iedereen die het elektrische verheerlijkt. Ik heb geen zonnepanelen en toch betalen we minder dan velen met zonnepanelen, heb geen wallbox, geen leasing etc... Mijn plan is om een van de volgende jaren ofwel nog een degelijke benzinewagen aan te schaffen , of mijn huidige (nu 3j) nog heel lang te houden indien mogelijk. De rest zoekt het maar uit, maar ik start geen discussies meer van wat nu het beste is. Of geef mijn gedacht over elektrisch niet meer. De prijzen lopen de spuigaten uit en ik kan me daar niet in vinden. Dus doe ik met wat ik kan betalen en waar ik mij comfortabel bij voel. :-)

Adriaan 17:33
afbeelding van Adriaan

Ik denk dat uw laatste twee zinnen zowat kort samenvat hoe velen denken hoor :)

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws