Mini gaat voor... MINI-malisme! (heb je 'm?)

Mini Concept teaser 2022

De komende jaren gaat Mini haar complete line-up in het nieuw steken. Samen met die nieuwe generaties en modellen komt er ook een nieuwe huisstijl. Het Britse merk haalt er alvast de term "Charismatic Simplicity" voor boven. Gemist kans lijkt ons. Want MINI-malisme bekt toch stukken beter, niet?

Eens om de zoveel jaar lanceert een automerk een compleet nieuwe designtaal. Want stilstaan, dat is achteruitgaan. Na enkele generaties te teren op haar bekende elementen heeft Mini nu besloten dat het tijd is voor een nieuw gezicht. Eentje die naar buiten moet brengen dat het merk in de toekomst enkele buzzwords aan haar kernwaarden toe voegt. Naast termen zoals "maximale emotie" en "driving fun" komen daar nu ook "een minimale voetafdruk", "duurzaamheid" en "digitalisering" bij. Ach, alles om de marketingmachine aan de praat te houden natuurlijk.

Minder bling bling

Diezelfde marketingmachine plakt er de overkoepelende term "Charismatic Simplicity" op. Want wederom: MINI-malisme lag waarschijnlijk te hard voor de hand. Hoe dan ook, de nieuwe designlijn laat zich visualiseren door een gebrek aan chroom & leder en knopjes in het interieur. Minder is meer, zeg maar. De eerste auto die de nieuwe designlijn krijgt is trouwens geen gekend model. Want volgende maand zal Mini een conceptversie tonen van een compleet nieuwe compacte crossover met elektrische aandrijflijn.

Mini Concept teaser 2022

Een nieuweling die de designprimeur krijgt dus! Al volgt daarna vrij snel de nieuwe generatie van de Mini 3-deurs. De maanden daarna volgen ook nog nieuwe versies van de Mini 5-deurs en Countryman. Of ook de Clubman nog een nieuwe generatie krijgt is momenteel koffiedik kijken.

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
Edison 12:42
afbeelding van Edison

Wat is dat nu? Al die knopjes is nu net wat Mini zo leuk maakt. Je voelt je bijna in de cockpit van een vliegtuig :)

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws