Lada e-Largus geeft ons medelijden...

Lada e-Largus concept

Terwijl Lada moet goochelen met productiesites & technische werkloosheid en het auto's in elkaar schroeft zo kaal als de kruin van Helmut Lotti, introduceert het nu met de e-Largus een elektrische concept gebaseerd op een auto die al bijna 20 jaar oud is. Ouch.

Dat het er niet goed uit ziet voor Lada na de inval van Rusland in Oekraïne is een understatement van jewelste. Want door het grootschalig isolement van Rusland kampt de constructeur met een onderdelentekort. Om de schijn echter op te houden besluit het merk nu even de aandacht af te leiden door uit te pakken met een elektrisch auto. Jawel, een elektrische Lada!

Temper je enthousiasme

Dat die elektrische Lada, de e-Largus concept, vooral een stukje gebakken lucht is, wordt echter vrij snel duidelijk. Zo gebruikt Lada de Largus als basis en dat is in feite een ondertussen al 16 jaar oude re-badging van een Dacia Logan MCV. Alsof dat nog niet erg genoeg is, besluit Lada geen technische details vrij te geven over de elektrische aandrijflijn.

Lada e-Largus concept

De laatste nagel in de doodskist is echter de uitleg van Lada dat het volgend jaar eerst een vloot van prototypes zal lanceren om intern te testen met een elektrische auto. Kortom: iets zegt ons dat Lada nog niet meteen een elektrische auto op de markt zal gaan brengen. Waarom zou het ook? Want het zou ons verbazen dat de Russische regering Lada aanspoort tot het ontwikkelen van een EV. Niet in het minst omdat er vorig jaar amper 2.254 elektrische auto's werden ingeschreven in Rusland, op een - hou je vast - totale autovloot van 45 miljoen.

Laatst gepubliceerd

Reacties (12)

Plaats een reactie
suskewiet 20:47
afbeelding van suskewiet

och ja, ze hebben ginder toch grondstoffen genoeg, who cares....
europa daarentegen lijkt slechts keus te hebben uit olie van een schurkenstaat of batterijen uit china... da's pas ouch

andre123 21:16
afbeelding van andre123

eigelijk zou het artikel niet eens mogen verschijnen,hoog tijd dat die oorlogstokers en moordenaars van poetinkaliber(en alle anderen die moorden en vernielen) definitief genegeerd worden,dat ze zelf in hun aftandse rommel rondrijden,hier heeft renault wel het goede voorbeeld gegeven en zich teruggetrokken,hopelijk definitief(of zolang een regime als poetin de lakens uitdeelt).met een oorlog te ontketenen,terwijl hij jaren rondstrooide dat hij dat niet zou doen,heeft hij(en zijn hele regime) alle geloofwaardigheid verloren.

Yvesw 07:44
afbeelding van Yvesw

Spijtig genoeg representeren de keuzes van enkele mafketels nooit het collectief denken van een hele bevolking. Russen zijn evenzeer de dupe van het Russisch regime. Net zoals veel Britten de dupe zijn van Brexit. Toch?

Jos D. 09:20
afbeelding van Jos D.

En wij van Verhofstadt en zijn bende :-)

Mark 19:04
afbeelding van Mark

100% eens !!

Adriaan 09:35
afbeelding van Adriaan

Kan je ook zeggen van de Duitsers in de jaren 30, collectief met het rechter handje in de lucht staan zwaaien, wanneer het tij keert dan maar zeggen: "Wir haben es nicht gewußt"
Maar ja, dan zou ik persoonlijk ook verantwoordelijk zijn van het circus dat zich in Brussel de vivaldi coalitie noemt. Altijd een zeer netelige materie.

andre123 15:30
afbeelding van andre123

dat klopt,maar ik leef nu ,en niet in de jaren 30 van de vorige eeuw,wat snorremans uitgevreten heeft kunnen we niets meer aan veranderen,door die andere oorlogstoker en massamoordenaar te sponceren werken we WEL mee aan massavernietiging.wat dat cirkus betreft,daaraan werlken we inderdaad ook mee zollang we ons niet verzetten,maar tot nader order doen die niet aan moorden(1 uitzondering?) en vernietigen.ook de hedendaagse duitser kan je niets verwijten,net als de fransen niets te verwijten valt voor de capriolen van ene napoleon...enz enz wie durft te beweren dat zijn voorouders allemaal even heilig waren?

andre123 14:07
afbeelding van andre123

.

andre123 14:06
afbeelding van andre123

klopt allemaal,maar wie zulke mafketels blijft sponceren is mss even erg als de dictator zelf.met alle respect voor de russische gewone man!

Adriaan 23:12
afbeelding van Adriaan

Dus de gewone Russische man valt niets te verwijten? Maar de gemiddelde Belg heeft bloed aan zijn handen, want wij hebben zeggenschap van waar ons gas komt? Sterke draai geven aan de realiteit noem ik dat ;-)

andre123 08:31
afbeelding van andre123

de gemiddelde rus heeft niets in de pap te brokken,de gemiddelde belg die om gelijk welke reden zulke oorlogsstoker en massamoordenaar steunt en sponcert is medeplichtig!dat is geen draai maar de realiteit.,u gas is belangrijker dan mensenlevens?PUUR EGOISME noem ik dat,wacht maar tot uzelf of u naaste in gevaar komen door zulke machtsbeluste massamoordenaars....schaam u!

Adriaan 09:19
afbeelding van Adriaan

Ik zal eraan denken, en mij schamen!

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws