Goed nieuws: Lada Niva voortaan terug met ABS en ESP!

Lada Niva update 2023

De Mercedes G-Klasse van het Oostblok, de Lada Niva, krijgt een update waardoor de 46-jarige SUV weer - kuch - helemaal bij de tijd is. Met luxe-items zoals ABS, ESP en een volledig verlichte instrumentcluster. Of hij tegenwoordig ook terug airbags heeft is niet helemaal duidelijk.

De Lada Niva, in West-Europa een absolute cultauto, in Rusland dagelijks betaalbaar transport. Hoewel de compacte SUV al in 1977 het levenslicht zag, blijft moederhuis AvtoVAZ updates uitrollen voor de ondertussen hoogbejaarde knaap. De recente "facelift" pakt uit met enkele exotische features.

Hoezé, terug ESP

Na de inval van Rusland in Oekraïne en de daarop volgende sancties van Europa, zat de gehele auto-industrie van Rusland in het slop. Niet in het minst omdat toeleveranciers ophielden met, tja, leveren. Waardoor Russische auto's plots moesten verkocht worden met zaken zoals ABS, ESP en zelfs airco en airbags.

Lada Niva update 2023

AvtoVAZ lijkt nu echter nieuwe toeleveranciers hebben gevonden, waardoor de opgefriste Lada Niva per direct terug besteld kan worden met ABS en ESP. Daar stopt de pret voor de Russische koper niet, want de Niva pakt na de update uit met een motor die voortaan voldoet aan de Euro 5-norm (vlak voor we in Europa aan Euro 7-starten), een volledig verlichte instrumentencluster, cruisecontrole en een tripmeter. Stap opzij Rolls-Royce!

Het nadeel van de update? AvtoVAZ vraagt voortaan minimaal 9.300 euro voor Lada Niva, een prijsstijging van maar liefst 958 euro.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws