Mercedes gaat 1 miljard euro besparen op kap werknemers

Mercedes besparingen 2020 2022

Nieuwe bazen, niet wetten maar ook... nieuwe uitdagingen. Mercedes' nieuwe CEO Ola Källenius krijgt de moeilijke taak om aandeelhouders blij te houden in tijden van stagnatie. Fors besparen in het werknemersbestand lijkt de gekozen richting. Een afslank- en besparingsronde goed voor 1 miljard euro.

Daimler CEO Ola Källenius heeft uit de doeken gedaan hoe het de komende jaren fors wil besparen. Door te letten op de kleintjes maar ook te letten op de grootjes. En volgens Källenius is er wel nog wat vet af Mercedes te snijden. Dat vet moet dan gaan dienen om aandeelhouders te paaien.

Geen kerstfeest!

Om te beginnen laat Ola Källenius weten dat het zo'n 10 procent van het totaal aantal managingposities terug wil dringen. Anders gezegd; 1 op de 10 managers binnen het bedrijf zal zijn job zien verdwijnen. Samen met andere afslankrondes moet daarmee zo'n 1 miljard euro worden bespaard tegen 2022.

Mercedes besparingen 2020 2022

Al houdt de pret (nu ja) daar niet op, want ook op personeelskosten wil Källenius besparen. Zowel bij Mercedes auto's als Mercedes trucks. Goed voor een besparing van zo'n 550 miljoen euro. Zelfs kerstfeestjes voor het personeel blijven niet veilig. Met deze acties wil Daimler - het moederbedrijf van Mercedes en smart - inspelen op de stagnerende autoverkoop terwijl de automerken moeten voldoen aan de strengere Europese CO2-normen.

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws