Range Rover, Defender en Discovery verlengen garantie naar vijf jaar

Range Rover garantie 5 jaar 2023

Koop je een nieuwe Range Rover, dan kan je lekkerder dan ooit achteroverleunen in je captain chair. Met ingang van vandaag biedt het merk namelijk vijf jaar garantie op nieuw verkochte auto’s, wat eventuele zorgen over betrouwbaarheid de kop moet drukken… En dat geldt ook voor nieuwe Defenders en Discovery’s.

Een dik jaar geleden zette Jaguar een best gewaagde stap. Toen verlengde het merk zijn garantie namelijk naar vijf jaar en voor pakweg een Japans merk was dat de normaalste zaak van de wereld geweest. Jaguar is echter geen Japans merk, dus de garantieafdeling kan het in de nasleep van die beslissing wel eens drukker dan ooit gaan krijgen. Jaguar bengelde dit jaar namelijk alweer diep in de onderhelft van bijvoorbeeld de betrouwbaarheidsenquête van J.D. Power, maar daarmee was het nog niet het slechtst scorende merk…

Gemoedsrust en herverkoopwaarde

Helemaal onderaan die lijst stond namelijk ‘Land Rover’ te lezen, en aan die perceptie willen de Britten nu iets gaan doen. Daarom verlengen ze de garantie op Range Rover-, Defender- en Discovery-modellen van drie jaar of 100.000 kilometer naar vijf jaar of 150.000 kilometer, waarmee ze gelijk komen te staan met concerngenoot Jaguar. Daarnaast blijft je ‘InControl Remote’-connectiviteit — de functie waarmee je met een druk op de knop de hulpdiensten contacteert — eveneens vijf jaar kosteloos actief. Naast het bieden van extra gemoedsrust wil JLR met de verlengingen ook de herverkoopwaarde van zijn modellen verzekeren. In het geval van Range Rovers, Defenders en Discovery’s geldt de vijf jaar garantie voor alle auto’s gekocht vanaf 1 september 2023.

Defender garantie 5 jaar 2023

Dat is trouwens niet het enige dat het concern tegenwoordig doet om zijn perceptie te veranderen. Zo verraste JLR ons pas nog met de mededeling dat Land Rover geen merk meer is. In de plaats daarvan moeten voormalige modellijnen Range Rover, Defender en Discovery tegenwoordig gezien worden als afzonderlijke merken, zoals Jaguar dat altijd al was. De groep wil op die manier meer nadruk gaan leggen op de afzonderlijke karakters binnen zijn gamma, waarbij de ene het al over een luxueuzere boeg gooit dan de andere… En bij luxe hoort natuurlijk ook de zekerheid dat je op je wenken bediend zal worden indien er eens iets misloopt.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws