Allen daarheen: de Tesla Model S en X krijgen een nieuwe lakkleur

Tesla Model S Model X Lunar Silver 2024

Paniek, want de Tesla-fabriek moet zijn piekfijn ingeplande productiestramien gaan aanpassen. De Model S en Model X krijgen er namelijk een nieuwe lak bij en die vervangt ook niet zomaar een bestaand tintje. Zo groeit het kleurengamma van beide modellen nu van vijf naar — stel je voor — zes opties.

Wie anno 2024 “Tesla” zegt, heeft het in de meeste gevallen over een Model Y of misschien een Model 3… En dat is ook echt geen overdrijving. Kijk je er namelijk hun totale verkoopcijfers van vorig jaar op na, dan waren maar liefst 1.739.707 van de 1.808.581 geleverde Tesla’s zo’n Model Y of Model 3. Slechts 68.874 exemplaren waren daarmee “andere modellen” dus op een handjevol Cybertrucks en Semi’s na, mag je ervan uitgaan dat dat ongeveer het aandeel aan Model S’en en Model X’en is… Dus wat denk je, Elon, tijd om nog eens te gaan investeren in dat tweetal?

Bovenaan de kleurenladder

Dat moet inderdaad min of meer geweest zijn wat Elon dacht, want de Model S en Model X krijgen er een gloednieuwe lakkleur bij. Dat mag je ook letterlijk nemen want de tint heet ‘Lunar Silver’ en is wat lichter dan het ‘Stealth Grey’ dat je al langer op beide modellen kan krijgen, terwijl het ook nog eens verschilt van het ‘Quicksilver’ van de Model Y. Die laatste kleur verving anderhalf jaar geleden trouwens het ‘Midnight Silver Metallic’ in het gamma van die compactere SUV, maar dat is niet wat er gebeurt met de introductie van dit ‘Lunar Silver’. In de plaats daarvan wordt de tint gewoon toegevoegd aan het bestaande aanbod waardoor het kleurengamma van de Model S en Model X terug de vijf mogelijkheden overstijgt — een aantal dat Tesla bewust zo klein mogelijk hield om het productieproces te optimaliseren.

Tesla Model S Model X paint 2024

De kleuren zijn met onmiddellijke ingang te vinden in de configuratoren van de Model S en Model X; reden genoeg dus om je toch nog eens in die uithoek van de Tesla-site te wagen… Al zal je misschien wel even slikken wanneer je daar aankomt. Zo vragen de Amerikanen een meerprijs van 2.600 euro voor het nieuwe ‘Lunar Silver’ waarmee het op gelijke hoogte komt te staan als ‘Stealth Grey’ en ‘Ultra Red’. Daarnaast krijg je ‘Deep Blue Metallic’ en ‘Solid Black’ mee voor 1.600 euro en is ‘Pearl White Multi-Coat’ kosteloos inbegrepen, ’t is maar dat je ’t weet.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws