Autonieuws: Varia

Wankel range-extender op waterstof voor Mazda?

Krijgt de [wankelmotor][1], bekend uit de sportwagens van het Japanse automerk Mazda, binnenkort een nieuw leven als range-extender? Volgens Mazda CEO Takashi Yamanouchi zijn ze hier al volop met bezig. Het bekendste voorbeeld van een range-extender nu is de [Fisker Karma][2], waar een benzinemotor de elektriciteit voorziet. Bij Mazda zou het zelfs om een wankelmotor op waterstof gaan. Wankelmotoren staan bekend om hun frequent onderhoud en hoog brandstofverbruik. Daartegenover staat dan weer uiterst vlotte opbrenging van zijn kracht. [1]: https://autofans.be/content/geen-skyactiv-v6-voor-mazda-wankelmotor-leeft-nog [2]: https://autofans.be/content/live-gen%C3%A8ve-2010-fisker-karma

“We should be able to make the most of the rotary engine’s advantages, such as the ease of making it compact and safe”, aldus Mazda CEO Takashi Yamanouchi.

Sinds 2009 bieden ze bij Mazda in Japan al een hybride aan met een wankelmotor op waterstof. Bij de range-extender zou de wankelmotor dan uitstluitend gebruikt worden voor elektriciteit op te wekken.

Het nieuws komt er kort na dat Audi hun A1 e-Tron heeft opgegeven, die gebruikte ook een wankelmotor.

MotorAuthority

Reactie toevoegen

Je moet ingelogd zijn om reactie te plaatsen.

Inloggen