Mercedes C-Klasse is World Car of the Year 2015

mercedes-c220-bluetec-2014-w205_10

De Mercedes C-Klasse werd als winnaar verkozen van de World Car of the Year awards. Dat is een verkiezing zoals de iets bekendere Car of the Year, al gaat de eerste wereldwijd en hanteert de laatste een Europese jury.

De C-Klasse gaat in de verkiezing de Ford Mustang en Volkswagen Passat vooraf. De Passat werd vorige maand nog verkozen tot Car of the Year.

drievuldig

Zoals dat gaat, zijn er ook bij deze verkiezing verschillende klassen. Zo onderscheiden we de World Luxury Car of the Year, World Performance Car of the Year en World Green Car of the Year. Ook voor de World Car Design of the Year is er een award.

Mercedes leek met zowat alle prijzen te gaan lopen, want niet alleen de C-Klasse kaapte een hoofdprijs weg, die eer was ook weggelegd voor de S-Klasse Coupé (Luxury) en de Mercedes-AMG GT (Performance). De S500 Plug-In Hybrid kreeg de award voor World Green Car.

Niet getreurd, het was aan de Fransen om de Duitse hegemonie te breken, de Citroën C4 Cactus werd bekroond met de award voor World Car Design.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws