Elektrische BMW i5 laat nu ook in interieur kijken

BMW i5 teaser 2023

BMW heeft een tweetal nieuwe teasertjes over zijn aankomende 5 Reeks de wereld in gestuurd — of specifieker: over de i5. Dat wordt namelijk de zuiver elektrische variant, waarvan we voorheen al de buitenzijde in camouflage te zien kregen. Nu is het de beurt aan het interieur, en dat komt ons enigszins bekend voor…

Niet alleen de nieuwe Mercedes E-Klasse, maar ook de Mercedes EQE krijgen waarschijnlijk al het angstzweet op het voorhoofd. BMW pakt binnen een dikke twee weken namelijk zijn nieuwe 5 Reeks uit, en die krijg voor het eerst gezelschap van een zuiver elektrische variant onder de noemer i5. Die liet eerder al een aantal keer zijn gecamoufleerde silhouet zien, maar op een glimp van het interieur bleef het wachten… Tot nu.

i7-inspiratie, of toch vanbinnen

BMW heeft namelijk een tweetal korte teaservideo’s de wereld in gestuurd, en de opmerkelijkste daarvan is die van de binnenkant van de aankomende i5. Daarin zien we namelijk een enorme strook sfeerverlichting tot leven komen, die niet alleen het dashboard maar ook de voorste portieren kleur geeft. Dat trucje heeft de i5 afgekeken van grote broer i7, al lijkt de rest van de cockpit wel een iets andere structuur te krijgen. Zo ziet het er op de beelden alvast uit alsof de doorzichtige LED-strook bij de i5 mee buigt met het infotainmentscherm, terwijl dat curved display bij de i7 los staat op het dashboard en de sfeerverlichting in één doorlopend element eronder verborgen zit.

De belangrijkste designbreuk met de i7 vinden we echter in het filmpje dat de neus van de i5 toont, want die pronkt met een iets traditionelere vormgeving. Zo houdt de elektrische 5 Reeks het op een kleinere grille en eenvoudiger verlichting, ten opzichte van de giganeusgaten en koplampencake van 7 Reeks en i7. Zij die echter toch graag opvallen, komen nog steeds aan hun trekken met de verlichting die de grille accentueert. Hoe dat er allemaal in het daglicht gaat uitzien, leren we op 24 mei.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws