EV of QV? Alfa Romeo plaagt met nieuwe versie voor Tonale

Alfa Romeo Tonale EV QV 2023

Alfa Romeo heeft grote plannen, maar we weten nog niet wat voor grote plannen. De Italianen hebben namelijk een teaser gedeeld die de start van een “nieuw tijdperk” aankondigt, boven een set achterlichten die sterk doen denken aan de Tonale. Dus wat denk je, wordt dit een elektrische versie… Of toch een sportieve Quadrifoglio?

Zij die het reilen en zeilen bij Alfa Romeo een beetje volgen, weten dat we best lang op de Tonale moeten wachten hebben. Zo kregen we het model eerst in conceptvorm te zien in 2019 maar zou het dan nog dik drie jaar duren voor de productieversie gepresenteerd zou worden… Maar wat blijkt nu: zelfs dan waren de Italianen er eigenlijk nog niet helemaal mee klaar.

Elektrisch of sportief?

Op zijn sociale media heeft Alfa Romeo namelijk een geheimzinnige teaser gedeeld die de start van een “nieuw tijdperk” aankondigt. Naast die vermelding tonen ze op het plaatje ook een set achterlichten, en die komen ons op zijn zachtst gezegd bekend voor. Zo komt hun silhouet één op één overeen met de verlichting van de Tonale zoals we die al kennen, en voor de zekerheid zetten we er graag even diens achterpartij naast. Zij die dus dachten dat Alfa Romeo hier voor het eerst zijn aankomende, elektrische crossover laat zien, zijn er waarschijnlijk aan voor de moeite want gelekte beelden verklapten al dat die een merkbaar andere achterpartij krijgt…

Alfa Romeo Tonale EV QV 2023

Al kan dat ‘elektrische’ deeltje wel kloppen, want wie weet zit er dan wel een zuiver elektrische versie van de Tonale in de pijplijn. Alfa Romeo verklapte al eens dat dit technisch mogelijk zou zijn, maar heel waarschijnlijk is het niet. De SUV staat namelijk op de inmiddels best gedateerde basis van pakweg de Fiat 500X en de Jeep Renegade, en die kregen natuurlijk ook nooit elektrische versies. Een andere denkpiste doet ons dan weer dromen van een QV in plaats van een EV — Alfa Romeosch voor ‘Quadrifolgio Verde’. Zo’n sportieve topversie sloten de Italianen bij de lancering van het model namelijk ook niet helemaal uit, al zou dat misschien minder te maken hebben met een “nieuw tijdperk”… Maar je weet wel: hoop doet leven.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws