Term van de dag: Cupra kiest voor “shoppertainment” met nieuwe hub in Brussel

Cupra Garage in the City Brussel 2023

Cupra opent een nagelnieuwe showroom in Brussel, maar dat is er niet zomaar eentje. Onder het mom van shoppertainment kan je er namelijk lunchen, accessoires kopen en ronddwalen in een virtueel Atlantis… Of je kan er gewoon lekker ouderwets naar de Belgische première van de elektrische Cupra Tavascan gaan kijken.

Als er één automerk hip is, dan moet het wel Cupra zijn. De sportieve dochter van Seat — of is het tegenwoordig omgekeerd? — was bijvoorbeeld één van de eerste constructeurs om zich in de metaverse te wagen. Daarnaast is Cupra ook de officiële partner van padel in ons land en als je nu helemààl niet meer weet waarover het hier gaat, ligt dat er vast aan dat je een boomer bent. Ook wij moeten nu echter nog eens door het jeugdwoordenboek gaan bladeren want Cupra gooit er nog een eigentijdse term bovenop: shoppertainment.

Cupra Tavascan in Belgische première

Dat is namelijk de visie die Cupra hanteert voor zijn nieuwe showroom in Brussel, en die term hebben ze niet gewoon uitgevonden. Zo wordt shoppertainment vaak toegepast in de wereld van het online winkelen, waarbij klanten niet gewoon verleid worden door middel van reclame maar eerder langs aantrekkelijke, vaak interactieve ervaringen. Dat is dus precies wat Cupra wil doen met zijn hub in Brussel, maar dan in de realiteit. Zo kan je in hun 'Cupra Garage in the City' — zoals het nieuwe optrekje heet — bijvoorbeeld een bar vinden waar je iets kan drinken of kan lunchen. De benedenverdieping vormt dan weer het toneel voor een virtueel Atlantis dat bezoekers vanaf de leeftijd van 7 jaar kunnen ontdekken aan de hand van interactieve ruimtes, 3D-avatars en virtual reality. O ja, en daarnaast worden ook alle huidige Cupra-modellen er tentoongesteld.

Cupra Garage in the City Brussel 2023

Eén van die modellen kan je trouwens enkel daar bewonderen, en ook maar voor beperkte tijd. Zo parkeert Cupra er van 20 tot en met 22 oktober zijn nieuwe Tavascan en daarmee beleeft die zijn Belgische première. Die elektrische SUV kan je zo’n beetje zien als het Spaanse broertje van de Volkswagen ID.5 want ook hier gaat het om een SUV-coupé op basis van het MEB-platform van de VW-groep. Reken dus op vermogens tot 340 pk en een rijbereik van hoogstens 550 kilometer uit een 77 kWh-accu. Shoppen kan je hem pas in de lente van 2024, maar je kan hem later deze week dus al gaan bekijken tussen al het entertainment van de nieuwe Cupra-hub in Brussel.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws