Kijk nog één keer goed, want dit is de allerlaatste Jaguar F-Type

Jaguar F-Type Final 2024

De Jaguar F-Type is niet meer. De Britten zwaaiden hun sportwagen al uit met een reeks speciale edities maar nu is het écht gedaan. Dit is namelijk de allerlaatste F-Type die ooit van de band zal rollen en dat doet hij in een jasje dat doet denken aan de allerlaatste E-Type die ooit van diezelfde band rolde.

Jaguar staat aan de vooravond van zijn grootste transformatie ooit. Met ingang van 2025 wil het merk namelijk niet alleen zuiver elektrisch worden, maar ook uitsluitend nog peperdure auto’s à la Bentley verkopen. Daarom werkt het achter de schermen al een tijdje aan een compleet nieuw gamma EV’s. Al een heel tijdje zelfs want het is alweer geleden van 2018 dat Jaguar nog eens een gloednieuw model onthulde — de i-Pace. De oudste auto die ze nog als nieuw verkochten was stiekem zelfs al meer dan tien jaar oud… Maar daar komt nu een einde aan.

Museumstuk

Jaguar heeft namelijk laten weten dat het allerlaatste exemplaar van die oudste auto inmiddels gebouwd is, en dat is trouwens niet zomaar een auto. Het gaat hier om de F-Type, bij z’n lancering in 2013 Jaguars eerste tweezits sportwagen sinds de iconische E-Type. Om de cirkel helemaal rond de maken rolde deze laatste F-Type dan ook van de band precies 50 jaar nadat de laatste E-Type dat deed, én trakteerde Jaguar hem op exact dezelfde kleurencombinatie. Reken dus op een Convertible in ‘Giola Green’ met een lederen interieur in 'Tan Windsor' en natuurlijk de 5.0-liter V8 onder de kap… Die trouwens eveneens op zijn laatste benen loopt want je weet wel: elektrisch vanaf volgend jaar.

Jaguar F-Type Final 2024

Deze allerlaatste F-Type is trouwens niet voor jou bedoeld, want de Britten sturen hem per direct richting hun Jaguar Daimler Heritage Trust-collectie. Daar zal hij in een elektrische toekomst bewaard blijven als een aandenken aan de tijd waarin Jaguars nog knap genoeg klonken om in de klankafdeling van de British Library te mogen weergalmen. In die toekomst zullen Jaguar-kopers het dus zonder motorgeluid moeten stellen, al biedt het merk bij dezen wel één troost: onder de EV’s die het in de pijplijn heeft voor de komende jaren zit gewoon weer een sportief model.

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
this 11:50
afbeelding van this

Gaat Jaguar dan in het marktsegment boven Range Rover zitten?
Land Rover voor het plebs, Range Rover voor het rijke plebs en dan Jaguar voor de hele rijken?

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws