Officieel: Mercedes CLA 45 AMG

Mercedes CLA 45 AMG

We kregen de CLA AMG al eens te zien, maar een officieel bericht met dito fotoset kregen we nog niet mee, tot vandaag.

Zoals jullie allemaal reeds weten staat de CLA op het platform van de A-klasse, en dat is met de AMG versie niet anders. De ophanging staat wel een stuk harder en ook de demping werd bijgeschroefd waardoor de CLA AMG scherper door de bochten komt.

Onder de kap schuilt een 2.0 direct-ingespoten BlueDirect Turbo benzinemotor met 360 pk en 450 Nm. Het blok wordt gekoppeld aan een zeventraps automaat met dubbele koppeling. In normale toestanden wordt het vermogen naar de voorwielen geduwd, maar wanneer de technologie het nodig acht, worden de achterwielen mee ingeschakeld en wordt de CLA AMG een vierwielaandrijver.

Met die cijfers sprint de CLA 45 AMG naar 100 km/u in 4,6 seconden, de topsnelheid wordt begrensd op 250 km/u.

Derniers articles publiés

Commentaires (3)

Laisser un commentaire
16:23
Portrait de Cé

De Audi S3 met 300 pk doet de sprint in 4,9 seconden...

Techno Patat 17:40
Portrait de Techno Patat

De 0-100 sprint is dan ook zo nietszeggend als de velgenmaat... Het zijn cijfers om te vertellen aan de bar, maar tussensprintjes zijn veel belangrijker dan echte sprints! Tot nu toe waren er trouwens niet veel AMG's echte 0-100 knallers (buiten de E63 4matic dan). Dat doet een Porsche met veel minder pk dan veel beter. Maar qua tussensprintjes ben je een amg zelden de baas hoor!

Ik vermoed dat het met deze hetzelfde verhaal zal zijn! Bij audi net omgekeerd: kanonnen naar de 100 en dan piepedood. Ik trek met m'n 2.4 een audi A6 3.0 tdi er uit naar de 200 (vanuit rijdende start wel), daar waar hij me vernedert richting de 100! De A6 is wat groter, maar komt qua gewicht niet veel achter op m'n alfa hoor...

JanMijnBotte 13:15
Portrait de JanMijnBotte

Ziet er erg mooi uit, maar FWD is toch wel fail hoor Mercedes...

Ze waren zo goed bezig met de C-klasse, en nu zijn ze het weer aan het verpesten door die A-klasse FWD en die Kangoo bestelwagen.

Laissez un commentaire

Commentaires récents

Derniers Essais

Tous les essais

Derniers Chroni

Tous les reportages

Dernières Actualités

Tous les actualités