Defenders worden door criminelen massaal gestript voor onderdelen

defender90

De productie van de iconische Land Rover Defender loopt op zijn laatste pootjes. Reden genoeg voor criminelen om massaal Defenders te gaan stelen of strippen om de onderdelen te verkopen op de zwarte markt.

Er bestaat een lichte vrees dat - als Land Rover stopt met de productie - prijzen voor reserveonderdelen zullen stijgen. Daardoor is er een ware plaag ontstaan in Engeland van dieven die onderdelen stelen om ze voor een knap prijsje door te verkopen op de zwarte markt. Rurale gebieden zoals Hampshire, Cambridgeshire en Surrey blijken de meeste last te dragen. Het probleem gaat zo ver dat eigenaren van Defenders de Facebookgroep LandyWatch hebben opgericht om diefstallen in het oog te houden.

Handig om te vervangen/ stelen

De sterkte van de Defender, onderdelen vervangen op een wip, blijkt ook zijn grootste zwakte te zijn. Voor dieven is het een kwestie van seconden om de wagens te ontdoen van badges, motorkappen, deuren en allerhande andere spullen. Daarom is het voor eigenaars bijna onmogelijk om de wagens te beveiligen. Daarenboven zijn de meeste Defenders niet eens zo veel meer waard. Dus lijkt het onnodig om een dure tracker te installeren.

Opvolging

Volgens de laatste geruchten zal Land Rover in 2015 - volgend jaar dus - een gloednieuwe Defender voorstellen. Voor het eerste met een gloednieuwe styling en opgewaardeerde technologie. Daarmee wordt afscheid genomen van een icoon.

Derniers articles publiés

Commentaires

Laissez un commentaire

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Commentaires récents

Derniers Essais

Tous les essais

Derniers Chroni

Tous les reportages

Dernières Actualités

Tous les actualités