Vraag: Wat vinden jullie van Uber?

uber-vraag

De laatste maanden is er al veel te doen geweest rond 'taxidienst' Uber. De eerste veroordeling voor een Uber-chauffeur is zelfs al een feit in België. Maar wat vinden jullie van Uber?

Moest je Uber niet kennen; via een app op je smartphone kan je een Uber-chauffeur oproepen. Dat is een gewone burger die jou met zijn auto naar een afgesproken locatie brengt waarna je hem een vergoeding geeft.

Op papier een geweldige dienst om het mobiliteitsprobleem in steden aan banden te leggen. Meer nog, een ritje met zo'n Uber-wagen kost je meestal stukken minder dan wanneer je een taxi neemt. Al hangt er een grote 'maar' aan vast.

Verdienen = Taxi

Er zijn namelijk regels en wetten die taxibedrijven moeten respecteren. Wetten waar je als Uber-chauffeur niet naar moet kijken. En daar knelt het schoentje, want voor taxibedrijven staat dat gelijk aan oneerlijke concurrentie. Daarenboven is de dienst - momenteel - eigenlijk illegaal in België.

Wat denken jullie? Loopt in de toekomst Uber uit op een sisser, of kijken we naar de toekomst van personenvervoer en kunnen grote taxibedrijven opkrassen?

Derniers articles publiés

Commentaires (10)

Laisser un commentaire
Adriaan 15:13
Portrait de Adriaan

Het zal uitlopen op een sisser, al vind ik het wel een charmant en leuk idee.
Maar in mijn opzicht zijn argumenten als: we kunnen de veiligheid niet garanderen, die mensen kennen we niet (de uber chauffeurs) enz,... niet op. Aangezien ik de taxi chauffeur ook niet persoonlijk ken, die licentie is geen garantie voor iets, er zijn genoeg meldingen van agressieve taxi chauffeurs (denk maar aan nog niet zo lang geleden de taxi staking aan de luchthaven omdat een taxi chauffeur een politie agent had aangereden en die agent geschoten heeft op die arme taxi chauffeur)
Maar als puntje bij paaltje komt draait het om geld, en aangezien er meer te verdienen valt als overheid aan een normale taxi dienst, zal het wel zo blijven.

Rebel 18:28
Portrait de Rebel

Wat mij het meeste stoort is dat de Uber chauffeurs klanten ronselen in de luchthavens, veel van die klanten hadden al een rit gereserveerd bij een officiële taxi of luchthavenvervoer bedrijf, deze chauffeurs moeten dan leeg terug omdat hun klanten al onderweg zijn met Uber.
Die Uber chauffeurs parkeren zich ook officiële Taxi parkings, Uber chauffeurs hebben geen geldige taxi nummerplaat, dus die mogen daar niet parkeren.

anon 09:05
Portrait de anon

Niets tegen innovatie, maar uber gaat in België gewoon over zwartwerk en niets anders.

Wim 09:33
Portrait de Wim

Voor mij een belangrijk gegeven in het verhaal is dat een Uber nemen gewoon een veel leukere ervaring is dan de taxi nemen. Je hoeft alleen met met je smartphone aangeven waar je naartoe wil en binnen de x minuten komen ze je halen. De prijs is bepaald dus geen vervelende gesprekken. Dat zijn technologische voordelen die de sector eigenlijk al lang zelf had kunnen voorzien.

Laissez un commentaire

Commentaires récents

Derniers Essais

Tous les essais

Derniers Chroni

Tous les reportages

Dernières Actualités

Tous les actualités