Kunstobject verzamelt parkeerboetes

kunstobjectverzameltparkeerboetes-foto-claudiavandenhoute_0

Een kunstobject in Ninove krijgt heel wat aandacht, al is het niet van de mensen die de kunstenaar voor ogen had. Een parkeerwachter ziet de diepere zin ervan niet in, en plakt lustig parkeerbonnetjes onder de ruitenwissers.

Op een parking in Ninove staat een oude Peugeot 106 geparkeerd. De wagen werd gevuld met strooizout. Het kunstwerk is van de hand van Nico Bourthoumieux. Het maakt deel uit van het tentoonstellingsparcours 'Krasj', waarbij 19 kunstenaars op 10 verschillende locaties hun werken tentoon stellen.

Op de website vinden we dit over het Franse autootje: "De personenwagen die hij heeft gevuld met strooizout doet denken aan de autowrakken die je in veel Franse tuinen aantreft."

Maar de Peugeot werd dus opgesteld in een blauwe zone, waar enkel mensen met een bewonerskaart gratis mogen parkeren. Dat zorgde ervoor dat een ijverige parkeerwachter lustig parkeerboetes dropt onder de ruitenwissers van het voertuig. De Schepen van mobiliteit wist alvast van niks. Overigens zouden enkele politieagenten naar verluidt al eens een perimeter rond de auto hebben gezet omdat buurtbewoners bezorgd waren over wat er in het zout zou kunnen schuilen. Voor de nodige commotie heeft de opstelling dus al gezorgd.

Derniers articles publiés

Commentaires (5)

Laisser un commentaire
Techno Patat 07:23
Portrait de Techno Patat

''Kunst''

Djeeeezes als je het maar kan uitleggen zeg...

John 18:48
Portrait de John

Allé, Ninove komt nog eens in het nieuws :-D als "kunstobject" had ik er toch de nummerplaat afgehaald en bvb de naam van het "kunstwerk" erop gezet.

PieterE 10:05
Portrait de PieterE

Hm ga ik volgende keer als ik parkeerboete krijg ook eens proberen...

Davy 14:09
Portrait de Davy

Zonder het zout dan? LOL

Laissez un commentaire

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Commentaires récents

Derniers Essais

Tous les essais

Derniers Chroni

Tous les reportages

Dernières Actualités

Tous les actualités