Land Rover Defender krijgt puur elektrische versie

land_rover_dc100_concept

De nieuwe Land Rover Defender zal niet alleen met klassieke benzine- en dieselmotoren beschikbaar zijn, maar krijgt ook een puur elektrische versie.

Voor een evergreen als de Land Rover Defender is het opmerkelijk dat de Britten er zolang over doen om met een vervanger op de proppen te komen. Terwijl Mercedes en Jeep trouw blijven aan het originele design van de G-Klasse en Wrangler, wil Land Rover de Defender kost wat kost moderniseren. Cynisch genoeg iets wat ze de Defender steevast ontzegd hebben terwijl de concurrenten beetje bij beetje wél gemoderniseerd werden. Met groot succes overigens.

Maar volgend jaar, niet toevallig het jaar dan Land Rover zijn 70-jarige bestaan viert, is het dan eindelijk zo ver en krijgen we een compleet nieuwe Defender. Na de lauwe ontvangst van het retro-achtige DC100 Concept is het retrodesign naar verluidt van tafel en krijgen we een frisse en moderne look. Al is het nog maar de vraag in hoeverre die aanpak door de puristen gesmaakt zal worden.

Diezelfde puristen zullen evenzeer huiveren bij het zelfdragend aluminium chassis dat de Defender zal delen met de Range Rover en Range Rover Sport. Inclusief de vele veiligheids- en comfortsnufjes. Bijgevolg zal de nieuwe Defender ook een prijsklasse (of twee) hoger spelen.

Het laatste nieuwtje valt te rapen op het vlak van de aandrijving waar de Britten naast klassieke versie met verbrandingsmotor met een volledig elektrische versie komen. Enkele jaren geleden experimenteerden ze reeds met een elektrisch prototype dat vanwege zijn elektrische aandrijving offroad flink tekeer kon gaan.

Derniers articles publiés

Commentaires

Laissez un commentaire

Commentaires récents

Derniers Essais

Tous les essais

Derniers Chroni

Tous les reportages

Dernières Actualités

Tous les actualités