Mulsanne W.O. Edition is startschot jubileumjaar

bentley-mulsanne-wo-edition-by-mulliner_2

Bentley viert in 2019 haar 100e verjaardag en dat vieren ze nu al met deze Mulsanne W.O. Edition bij Mulliner.

In 1919 startte Walter Owen Bentley het gelijknamige bedrijf op In Groot-Brittanië. 100 jaar en een paar overnames later staat Bentley er nog steeds, tussen een steeds kleiner wordend aanbod van Britse autobouwers. Dat moet gevierd worden en daarom liet Bentley deze Mulsanne aanpakken door Mulliner, voor nog wat meer luxe.

Uiterlijk herken je hem aan de zwarte aluminium velgen en de Onyx zwarte lak. De chroomstip over de motorkap accentueert het gracieuze aan de wagen wat extra. Een kleine badge op de bumper laat je zien dat het om zo'n speciale Mulsanne W.O Edition by Mulliner gaat. Ook de zelfcentrerende badges op de wielen zijn verrijkt met een logo, net als de deurtredes. Redelijk exclusief, want Bentley wil er slechts 100 van gaan bouwen.

schijfje geschiedenis

In het interieur wordt een stukje van de nokkenas uit originele 8-Liter van Walter Owen himself verwerkt in de armsteun. Je vindt er ook een roodgekleurd interieur met houtafwerking. Wie wil, kan zich verkoelen met een drankje uit de koelkast tussen de twee achterzetels.

Geen 8-Liter onder de motorkap, wel een al bijna even majestueuze 6,75 liter V8 met 505 pk, of 530 pk in de Speed. Geen motorische aanpassingen dus, bij Bentley vinden ze het zo exclusief genoeg. Wel kan je ook op deze Mulsanne kiezen voor de Extended Wheel Base, maar dan heb je alleen recht op de minst krachtige van twee motoren.

De leveringen van de 100 exemplaren van deze Mulsanne W.O. Edition by Mulliner zullen plaatsvinden in 2019, het jubeljaar voor Bentley.

Derniers articles publiés

Commentaires

Laissez un commentaire

Commentaires récents

Derniers Essais

Tous les essais

Derniers Chroni

Tous les reportages

Dernières Actualités

Tous les actualités