Land Rover plaagt met nieuwe Range Rover, debuut volgende week

Land Rover Range Rover 2022 teaser

Volgende week wordt het doek gehaald van de vijfde generatie Range Rover. In de tussentijd sturen de Britten – hoe kan het ook anders? - al wat teasermateriaal de digitale ether in.

We zouden het haast vergeten, maar de huidige Range Rover is intussen al bijna tien jaar op de markt. Naar huidige autotermen een eeuwigheid, maar de opvolging staat al een tijdje klaar in de coulissen. Meer zelfs: volgende week dinsdag, op 26 oktober, halen de Britten het doek van de vijfde generatie van de originele luxe-SUV.

Later elektrisch

Nog lang niet alles is geweten over de nieuwe Range Rover, maar wel al dat hij een nieuw platform gebruikt. Dat wordt wellicht het MLA-platform, dat aanvankelijk voor de intussen geschrapte elektrische Jaguar XJ zou dienen. De nieuwe Range Rover schakelt weliswaar nog niet volledig op elektrisch: in eerste instantie blijven de klassieke verbrandingsmotoren en de plug-inhybride gewoon op het appel, en volgt de elektrische versie pas later.

Land Rover Range Rover 2022 teaser

Zelfde silhouet

De proporties van de Range Rover zullen in grote lijnen dezelfde blijven, en ook nu weer zou er een versie met verlengde wielbasis komen. Het silhouet dat de Britten nu laten zien, suggereert alvast dat de nieuwe Range Rover in grote lijnen de visuele richting van de uitgaande generatie blijft volgen. De verzonken deurgrepen die de Velar introduceerde, lijken nu ook hun opwachting te maken op de nieuwe Range.

Derniers articles publiés

Commentaires

Laissez un commentaire

Commentaires récents

Derniers Essais

Tous les essais

Derniers Chroni

Tous les reportages

Dernières Actualités

Tous les actualités