Extra lange Land Rover Defender 130 krijgt V8-motor en Outbound-versie (2023)

Land Rover Defender 130 Outbound 2023

De nieuwe Land Rover Defender is er in heel wat vormen en smaakjes, van een model met acht zitplaatsen tot exemplaren met V8-motoren. Wat je echter niét kon doen, was dat oppermachtige blok combineren met die acht zitplaatsen. Tot nu, en dat is niet het enige dat er verandert voor de Defender 130.

In 2019 vond Land Rover zijn meest iconische model opnieuw uit: de Defender. Het nieuwe exemplaar kwam er aanvankelijk in twee smaakjes, die net als de oer-Defender door het leven gingen als ’90’ voor het driedeurs model met korte wielbasis en ‘110’ voor het langere, vijfdeurs exemplaar. De kenner weet echter dat er vroeger een nog langere variant bestond onder de noemer ’130’, en zo’n kolos vervoegde het gamma vorig jaar opnieuw. Daardoor kreeg de Defender meer zitplaatsen, al moest die 130 het wel stellen met minder motoren…

Fijnproeverij voor het hele gezin

Daar komt nu verandering in, of beter gezegd: er komt toch al één motor bij. Dat is er echter niet zomaar eentje, want voortaan kan je de Defender 130 net als de 90 en de 110 bestellen met een 5.0-liter V8-motor met supercharger in het vooronder. Dat blok is 500 pk en 610 Nm koppel sterk, waardoor het gevaarte jou en je gehele gezin naar de 100 km/u sleurt in 5,7 seconden. Om ook van buitenaf je fijnproeverij te laten blijken wordt ieder exemplaar van de 130 V8 uitsluitend geleverd in het ‘Carpathian Grey’ of het ’Santorini Black’, monteert Land Rover satijngrijze 22-inchvelgen en zijn natuurlijk de gekende vier uitlaten en V8-badges van de partij.

Land Rover Defender 130 V8 2023

Koop je zo’n extra lange Defender daarentegen niet gewoon om ermee te pochen, dan biedt Land Rover tegenwoordig ook een avontuurlijker uitrustingsniveau aan op de 130. Die ’Outbound’-versie onderscheidt zich door een matte afwerking voor de bumpers en de grille, verduisterde 20- of 22-inchvelgen, een carrosserie in grijstinten en optionele satijnfolie om die carrosserie te beschermen tijdens het offroaden. Dan moet je er wel bijnemen dat deze variant niet met de derde zitrij verkrijgbaar is, maar daar krijg je 1.329 liter koffervolume voor in ruil… met de achterbank rechtop!

Derniers articles publiés

Commentaires

Laissez un commentaire

Commentaires récents

Derniers Essais

Tous les essais

Derniers Chroni

Tous les reportages

Dernières Actualités

Tous les actualités