Nieuwe Toyota Land Cruiser toont zijn snuit in aanloop naar onthulling

Toyota Land Cruiser teaser 2023

Er komt een nagelnieuwe Toyota Land Cruiser aan, maar die kan je wel eens bekend gaan voorkomen. In een nieuwe teaser zien we zijn snuit namelijk zij-aan-zij met die van een klassiek J60-model, en de gelijkenis is inderdaad treffend. Lang hoeven we ook niet te wachten om te leren hoe de rest eruit ziet.

Wil je een nieuwe auto waar je ook naast de geplaveide weg iets aan hebt, dan zijn er als vanouds een paar vaste opties. Zo kan je bij Land Rover gaan aankloppen voor een Defender, bij Jeep om er met een Wrangler buiten te rijden of bij Toyota, waar ze de Land Cruiser aanbieden. Die laatste zouden we echter bijna gaan vergeten, want hun huidige J150-generatie gaat inmiddels al zo lang mee dat hij qua technologie enigszins verbleekt in het bijzijn van zijn concurrenten… Maar daar komt heel binnenkort verandering in.

Blokkig retro-design

Toyota heeft namelijk zijn nieuwe Land Cruiser klaar voor de Europese markt — niet te verwarren met de grote Land Cruiser die je in andere delen van de wereld kan krijgen. De nieuwkomer belooft eigenlijk voor het eerst te gaan teruggrijpen naar het design van zijn iconische voorgangers. Dat leiden we tenminste af uit de laatste teaserafbeelding, want die plaatst het nieuwe front naast dat van een klassieke Land Cruiser van de J60-generatie. Zo leren we alvast dat het aankomende model platte, blokkige koplampen krijgt met daartussen een nog blokkigere grille, en samen nemen ze één vlak in in de neus. Daaronder zit dan een moderne, ruige bumper die vooral opvalt door zijn hardwerende plastics rondom. De nieuwkomer lijkt met andere woorden een paar hints van zo’n Land Cruiser uit de 80’s te gaan combineren met een stoere, nieuwe designtaal.

Toyota Land Cruiser teaser 2023

Ook van de rest van de nieuwe Land Cruiser kunnen we ons alvast een beeld vormen, al is dat dan wel een schaduwrijk beeld. Zo toonde Toyota een paar weken geleden al het silhouet van het aankomende model, maar werd het plaatje geplaagd door zoveel tegenlicht dat we nog geen details konden onderscheiden. Wat we wel al konden zien is dat de Land Cruiser waarschijnlijk terug sterk gelijkaardig wordt aan de nieuwe Lexus GX, en dat was bij voorgaande generaties ook al vaak zo. Hoe sterk die gelijkenis precies wordt leren we al op 2 augustus, wanneer de nieuwe Land Cruiser onthuld wordt.

Derniers articles publiés

Commentaires

Laissez un commentaire

Commentaires récents

Derniers Essais

Tous les essais

Derniers Chroni

Tous les reportages

Dernières Actualités

Tous les actualités