ABT draait Audi RS 3 Performance Edition op elf

ABT Audi RS 3 Performance Edition (2023)

Aan de soundtrack van de charismatische vijfcilinder wil tuner ABT niet sleutelen. Aan het vermogen dan weer wel: de Audi RS 3 Performance Edition ziet zijn paarden toenemen tot 485.

In de pk-wapenwedloop der hot hatches trekt Mercedes voorlopig nog steeds aan het langste eind. Met 421 pk stuurt de Mercedes-AMG A 45 S immers een indrukwekkende stoeterij aan paarden naar de voorwielen. Met 400 pk naar de vier wielen is de Audi RS 3 op achtervolgen aangewezen, maar de charismatische soundtrack van diens 2,5 liter grote vijfcilinder maakt veel goed.

ABT Audi RS 3 Performance Edition (2023)

Gentlemen’s agreement

Met de RS 3 Performance Edition deelde Ingolstadt al eens eerder een prikje uit, maar de 300 exemplaren die Audi daarvan voorzien had, bleven met 407 pk weliswaar nog braafjes achter de hot hatch uit Affalterbach. Tenzij je een bezoekje brengt aan tuner ABT. Daar kun je immers voor het ABT Power S-pakket kiezen, dat met 460 pk en 540 Nm het volume van de 2.5-vijfcilinder resoluut op tien draait en de AMG op achtervolgen aanwijst.

Maar elke Spinal Tap-kenner weet: dat volume kan heus nog wel op elf. Met het ABT Power R Performance-pakket puurt de Duitse tuner 485 pk en 560 Nm uit de vijfcilinder. Sprintcijfers krijgen we niet te horen, wel geeft ABT mee dat ze het gentlemen’s agreement knalhard tegen de schenen schoppen door de topsnelheid optioneel te begrenzen op... 300 km/u.

ABT Audi RS 3 Performance Edition (2023)

Catalogus

ABT-klanten kunnen daarnaast uiteraard nog in de catalogus terecht voor de nodige chassis- en visuele aanpassingen. Zo bieden de Duitsers nog een aangepaste ophanging en demping aan, stabilisatorstangen, zwarte 20-duimsvelgen en een hele resem upgrades voor het interieur. Uiteraard zijn alle aanpassingen verkrijgbaar voor de hatchback en de sedan.

Derniers articles publiés

Commentaires

Laissez un commentaire

Commentaires récents

Derniers Essais

Tous les essais

Derniers Chroni

Tous les reportages

Dernières Actualités

Tous les actualités