Hyundai op het Autosalon van Brussel 2023: Ioniq 6 in de spotlight

Hyundai houdt het vrij bescheiden op het Autosalon van Brussel 2023, met amper 6 wagens op de stand. Maar de zopas gelanceerde Ioniq 6 is wel van de partij, met zijn rijbereik van meer dan 600 kilometer.

Voor de nieuwe generatie van de Kona is het helaas nog wat te vroeg, maar Hyundai vult zijn stand in Paleis 6 van de Brussels Motor Show 2023 wel met 6 andere interessante wagens. De grote nieuwigheid is natuurlijk de Ioniq 6, het tweede model van het elektrische submerk van Hyundai, met een gestroomlijnd berlinekoetswerk en een rijbereik van 614 km als je opteert voor de grote batterij en achterwielaandrijving. Hij deelt zijn techniek met de Ioniq 5, die trouwens ook op het Salon te zien zal zijn, maar is een stukje goedkoper met een vanafprijs van 47.499 euro tegenover 54.499 euro voor de Ioniq 5.

EV's en SUV's

Naast de twee Ioniq-modellen zijn er nog twee SUV's te vinden op de Hyundai-stand: de Bayon en de Tucson. De Bayon werd in 2021 gelanceerd en is de goedkoopste SUV in het gamma van het Koreaanse merk. De Tucson is een van de populairste modellen van het merk en is met een zelfladende hybride of een plug-in hybride aandrijflijn te bestellen, waardoor het ook - nog even - een interessant model is voor de fleetmarkt.

De rest van het Hyundai-gamma ontbreekt op de Heizel, maar ook de overige modellen genieten van Saloncondities. Zo biedt Hyundai kortingen op elk model van 500 tot 3.200 euro en een overnamepremie van 1.000 tot 1.500 euro.

Alle Hyundai-modellen op het Autosalon van Brussel 2023

 • Hyundai Bayon
 • 2x Hyundai Tucson
 • 2x Ioniq 5
 • Ioniq 6
 • Laatst gepubliceerd

  Reacties

  Uw reactie

  Recente reacties

  Laatste rijtesten

  Alle rijtesten

  Laatste reportages

  Alle reportages

  Laatste nieuws

  Alle nieuws