Nieuwe Tesla-modellen kampen met uitstel

Tesla roadster

Terwijl de vernieuwde Model S ‘al’ in september komt, laten een paar andere Tesla-modellen op zich wachten. Het wordt stilaan een gewoonte bij het merk…

De facelift van de Model S en X komt over 6 maand al naar Europa, maar andere modellen die al veel langer beloofd zijn, laten nog wel even op zich wachten. Toen Tesla in 2019 zijn waanzinnig gelijnde pick-up Cybertruck onthulde, werd aangekondigd dat de productie in 2019 zou starten.

Tesla Cybertruck

Afgelopen week temperde CEO Elon Musk het enthousiasme enigszins: “Als we geluk hebben, zullen we eind dit jaar misschien al een paar exemplaren kunnen leveren, maar ik verwacht dat massaproductie pas in 2022 zal beginnen”. Een en ander heeft te maken met het feit dat de Cybertruck een volledig nieuwe structuur met een exoskelet gebruikt die nog niet eerder is toegepast. Bovendien is de fabriek in Texas waar het hoekige monster zal worden gebouwd zelf nog af.

Roadster

Tesla roadster rear

Daarmee mist de Cybertruck zijn deadline met minder dan een jaar. Hetzelfde kunnen we helaas niet zeggen van de Roadster. Die werd in 2017 onthuld voor een productiestart in 2020, maar voorlopig is er nog geen spoor van. Gisteren tweette Musk over het langverwachte model: “Productie begint volgend jaar. We hopen tegen het eind van de zomer een afgewerkt en rijdend designprototype te hebben”. De techniek van de cabrio is in elk geval deels gekend, want hij gebruikt dezelfde driemotorige aandrijflijn als de vernieuwde Model S en X. Maar de Roadster voegt daar als optie een pack aan toe waarmee hij zou kunnen ‘vliegen’. We zijn benieuwd…

Semi

En dan is er nog de vrachtwagen Semi. Die werd in 2017 tegelijk met de Roadster onthuld en moest ook in beperkte aantallen in productie gaan in 2020. Later werd de deadline opgeschoven naar 2021. Tijdens een teleconferentie met financiers vorige week vertelde Musk dat de Semi in principe productieklaar is, maar dat hij nog wacht op de nieuwe 4680-batterijcellen die Tesla vorig jaar op zijn Battery Day heeft voorgesteld. De productie daarvan is nu langzaam aan het beginnen en zou binnenkort op snelheid moeten komen, zodat de eerste exemplaren van de Semi nog dit jaar zouden kunnen worden geleverd.

Tesla semi

Laatst gepubliceerd

Reacties (4)

Plaats een reactie
FLP 10:18
afbeelding van FLP

De productie cybertruck zal er (helaas?) zeker niet gaan uitzien zoals de concept. Denk bvb alleen al maar aan voetgangersveiligheid.
En de roadster? Die komt er nooit. Mensen die die cijfers echt geloven, zijn naief. Zo'n nooit geziene range tegelijk met zo'n nooitgeziene prestaties zal zelfs over 10 jaar nog niet realistisch zijn. (of toch niet economisch rendabel)

andre123 14:08
afbeelding van andre123

alsof musk wakker ligt van rendabiliteit...

Adriaan 14:59
afbeelding van Adriaan

Zijn bonus hangt er natuurlijk wel voor een groot deel vanaf ;-)

Fifi 11:55
afbeelding van Fifi

Ik wacht nog eventjes op Alpine vooraleer ik overweeg elektrisch te gaan.

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws