Elektrische Rolls-Royce Spectre in actie zonder camouflage tijdens laatste testfase

Rolls-Royce Spectre tests 2023

Doorgaans wordt een auto uitvoerig getest en pas daarna getoond aan het grote publiek, maar niet bij Rolls-Royce. Hoewel hun elektrische Spectre namelijk al dik drie maanden geleden onthuld werd, gaat het testwerk gewoon naarstig door. Dat levert knappe beelden op, want daarbij laat de luxe-EV zijn camouflage vallen.

We meldden het eerder al: de Rolls-Royce Spectre is ontiegelijk veel getest. De Britten hebben er namelijk hun strengste proefprogramma in de 118-jarige geschiedenis van het merk voor op poten gezet, en daardoor kon je de elektrische coupé al van het besneeuwde Zweden tot de Franse Riviera in actie zien. Toen was de Spectre natuurlijk wel telkens gecamoufleerd, maar sinds zijn onthulling in oktober vorig jaar kan hij dat pakje achterwege laten en volop genieten van de zon.

400 jaar normaal gebruik

Van ‘genieten’ lijkt er echter weinig sprake, want er moet gewerkt worden. Rolls-Royce is namelijk nog steeds druk in de weer met het testprogramma van de Spectre, waarbij het eerder al aangaf 2,5 miljoen kilometer te willen afleggen in omstandigheden die de extremen van die vier seizoenen weergeven. Dat brengt de Spectre nu naar Zuid-Afrika, waar het team onderzoekt hoe de temperaturen tot 50 graden Celcius en de twijfelachtige toestand van het wegdek zich wreken op de actieve ophanging. Doorheen de hele procedure houdt Rolls-Royce trouwens vast aan het principe van marginal gains. Dat klinkt misschien als iets uit de fitnesswereld maar houdt eigenlijk in dat de kleinste wijziging volgens de constructeur een grote impact kan hebben op het eindresultaat.

Rolls-Royce Spectre tests 2023

Dat eindresultaat is nu wel in zicht, want Rolls-Royce geeft aan dat de Spectre voor ongeveer 80% op punt staat. Dat blijkt ook uit de cijfers, want de auto zou momenteel net geen 2 miljoen van de beoogde 2,5 miljoen testkilometers afgelegd hebben. De marketingafdeling geeft ook even mee dat ze daarmee al zowat 400 jaar aan normaal gebruik nagebootst hebben, zodat de Spectre zelfs zijn meest welgestelde kopers zal overleven. Die ontvangen hun exemplaar omstreeks het einde van dit jaar, nadat ze waarschijnlijk al uren hebben doorgebracht in de eindeloze configurator.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws