Het is officieel: Fisker is failliet

Fisker Ocean failliet 2024

Kijk nog een keertje goed naar de Ocean, want het kan één van je laatste keren zijn. Het ging namelijk al maanden niet goed met Fisker maar nu heeft de kersverse constructeur finaal het faillissement aangevraagd. Daarmee is het de tweede keer dat een automerk onder die naam op de schop gaat.

Een jaartje geleden stond Henrik Fisker nog met brede glimlach te poseren. Toen gingen de leveringen van de Ocean namelijk van start, zijn eerste nieuwe auto sinds ‘Fisker Automotive’ failliet ging en herrees als ‘Fisker Inc.’. Die eerste nieuwe auto zou echter niet lang alleen blijven want de Amerikaanse Deen had al een elektrische pick-up onder de noemer Alaska, een bloedsnelle cabrio genaamd Ronin en een betaalbare elektrische crossover — de Pear — in de coulissen staan… En daar gaan die ook blijven staan.

Wat met de geleverde Oceans?

Fisker heeft namelijk het faillissement aangevraagd, meldt persagentschap Reuters. Onverwacht komt die melding trouwens niet want de constructeur worstelde al sinds de productie van de Ocean begon om de eindjes aan elkaar te knopen. Zo werd die productie inmiddels alweer stopgezet, liet Fisker 15 procent van zijn personeel gaan en werd het bedrijf al van de beurs gehaald omdat de waarde van de aandelen te dramatisch daalde. Tussendoor probeerde Fisker nog in zee te gaan met grote autobouwers zoals Nissan maar ook dat mocht niet baten. Zo komt aan de slecht-nieuwsshow van de afgelopen maanden nu een treurig einde: Fisker heeft bescherming tegen zijn schuldeisers aangevraagd.

Fisker Ocean failliet 2024

In het afgelopen jaar zou het merk zo’n 10.000 Oceans weten te produceren hebben maar slechts een kleine 5.000 daarvan zouden effectief verkocht zijn. Om de overige exemplaren verkocht te krijgen, verlaagde Fisker de prijs van de elektrische SUV al aanzienlijk. Wil je met andere woorden een bijzonder zeldzame EV in handen krijgen, dan is je laatste kans om zo’n Ocean op je naam te zetten aangebroken… Als je het aandurft om een auto te bezitten van een failliet merk, wel te verstaan, want er is nog niks bekend over hoe het nu verder zal gaan met de ondersteuning van de reeds geleverde Oceans.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws